L’últim episodi de pluges ha accelerat la recuperació de l’aqüífer de la Tordera després de l’estiu

Imatge del riu Tordera del passat 15 d'octubre (FOTO: Anna Llopart Gumbau)

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) confirma que el riu Tordera ha tingut un cabal important gràcies a les pluges del passat cap de setmana i que això ha permès la recuperació de l’aqüífer que abasteix d’aigua poblacions com Calella, Blanes, Lloret o Pineda de Mar. Està actualment al seu màxim nivell.

El cap del Departament de Gestió de Recursos Hídrics de l’ACA, Enrique Velasco, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que les pluges han permès recuperar l’aqüífer i que el riu tingui cabal en el seu tram baix, quan desemboca al mar.

A la tardor es recupera i amb aquestes pluges s’ha aconseguit de forma més ràpida. Hi ha dos dipòsits a l’embassament subterrani: el que hi ha a la part alta ha crescut 2 metres, i l’inferior, on costa més que arribi a l’aigua del riu, ha pujat un pam –uns 30 centímetres— i se situa per sobre de la cota del mar. L’aigua dolça empeny la salada i, fins i tot, millora la situació del dipòsit.

El responsable de l’ACA ha exposat que aquesta crescuda repercuteix molt positivament en l’ecosistema del riu. La Tordera va registrar dilluns un cabal aproximat de 96 metres cúbics per segon, una xifra que suposa el major cabal dels últims tres anys.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Enrique Velasco, cap del Departament de Gestió de REcursos Hídrics de l’ACA.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *