Tejada anuncia que replantejarà les subvencions a l’Ironman i l’Oktoberfest si governa Calella

Que l’Ajuntament assumeixi el cost de la instal·lació de la carpa on s’hi celebra l’Oktoberfest o que pagui algunes de les despeses d’organització del triatló internacional no es veu amb bons ulls des del partit ecosocialista, qui fa notar que darrera d’aquests grans esdeveniments hi ha empreses privades que hi busquen un rendiment econòmic. El portaveu d’ICV-EUiA, Sebastián Tejada, ha dit avui al programa La Ciutat que el seu partit aposta per replantejar aquest model que l’executiu defensa en termes de dinamització turística.

Tejada posa en dubte que esdeveniments culturals o esportius com l’IRONMAN deixin un pòsit econòmic prou important que justifiqui la inversió municipal que s’hi destina.

Al final de tot hauríem de veure qui guanya. Si ells ingressen 1,6M euros només amb les inscripcions podrien pagar algunes coses. No hi ha la gallina dels ous d’or, ens venen fum. I això passa amb l’IM, l’Oktoberfest, el Cant Coral… sempre hi ha un tour operador turístic que fa una explotació extractiva (…) Són tipus d’esdeveniments que no deixen res, no d’un dia per un altre, però si nosaltres governem hauríem de canviar el panorama en un termini de 3-4 anys.

En el cas de l’envelat de mar, Tejada ha recordat que l’ajuntament paga la totalitat del seu muntatge i que només l’utilitza quatre dies per Festa Major. Per contra, s’hi fan els concerts de l’Oktoberfest durant 15 dies seguits.

El portaveu d’ICV-EUiA insisteix en denunciar la falta de transparència de l’executiu de Montserrat Candini, de qui qüestiona les seves declaracions confirmant futures inversions a l’Hospital de Calella per corregir-ne el dèficit històric. Tejada s’ha referit a l’última intervenció de la consellera de Salut en seu parlamentària, el passat 20 de setembre.

L’alcaldessa va dir que havia parlat amb la consellera de Salut i que la cosa estava embastada. Dies després, el 20 de setembre, va comparèixer al Parlament i va publicar la relació d’inversions a curt i mig termini en l’àmbit hospitalari, i el de Calella no hi apareixia. El conseller Comín va dir que l’hospital era el segon que més inversió necessitava, ara n’hi ha uns quants que ens passen per endavant.

El portaveu del partit ecosocialista s’ha alineat amb els veïns de Codina que en els últims dies han criticat l’estat de degradació del barri. Ha assegurat que ha estat un sector abandonat i que s’hi ha fet un parc infantil “amb desgana”.

En un altre ordre de qüestions, ha posat l’accent en un dels últims acords del govern en relació al desenvolupament del sector sud-4 industrial. Tem que l’executiu local voldrà canviar l’actual plantejament urbanístic per evitar les càrregues que tindran els propietaris de les parcel·les per on s’ha d’obrir un ramal viari d’accés a l’autopista.

Els propietaris de les parcel·les tenen l’obligació de pagar el ramal viari i molt em temo és que l’Equip de Govern voldrà modificar el planejament per treure la càrrega aquesta als propietaris. Com que això s’haurà de fer per alleugerir la càrrega de la N-II, tard o d’hora algú ho haurà de pagar això, serà una institució pública. És a dir, els ciutadans

Per últim, Tejada ha confirmat que, contràriament al que disposa el reglament d’organització i funcionament del Ple Municipal, el Govern encara no li ha respost a les preguntes que va presentar per escrit a l’última sessió ordinària.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *