Jaume Planas: “No els podien deixar tots lliures perquè tenien un públic a qui contentar”

Llaç groc a la façana de l'Ajuntament
Llaç groc a la façana de l'Ajuntament

El portaveu d’Òmnium Montnegre, Jaume Planas, considera que la decisió del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, de mantenir en presó provisional a Oriol Junqueras, a Joaquim Forn i als líders de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, es deu a que volen “contentar” al públic espanyol.

Així s’ha expressat Jaume Planas en declaracions a Ràdio Calella TV.

“En clau espanyola, no els podien deixar tots lliures perquè tenen un públic a qui contentar. De part catalana, sabien que si feien això hi hauria una reacció i hi haurà una reacció encara més potent. Com més ens la fan, més energia ens carreguem. L’han feta grossa, penso que és molt injust que els dos Jordis estiguin allà amb criatures petites, amb tot el que representa tenir criatures. Això diu molt de l’estat feixista en el que vivim”

El portaveu d’Òmnium recorda que, tot i aquesta decisió del jutge Llarena, encara no ha tingut lloc el judici i que tot això obeeix a les mesures cautelars.

“La decisió judicial ha d’arribar i això no ho hem d’oblidar. Que tothom tingui clar que els judicis no s’han fet. Estan en llibertat sota fiança, però no s’ha acabat aquí”

En l’interlocutòria, el jutge Llarena considera que no hi ha risc de fuga en cap dels casos però creu que hi ha risc de reiteració delictiva en el cas de les 4 persones que continuen a presó.

Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Carles Mundó han quedat en llibertat un cop han dipositat la fiança de 100.000 euros, que s’ha pagat gràcies a la caixa de solidaritat de l’ANC i Òmnium Cultural. Tot i així, tenen prohibit sortir de l’Estat, per la qual cosa se’ls ha retirat el passaport i hauran de comparèixer setmanalment al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o a algun altre jutjat.

Diumenge es va celebrar a Calella la cantada solidària “Cançons per la llibertat“. Planas ha afirmat que s’han recaptat uns 1.700€ que es destinaran a la caixa de solidaritat.

“Va anar molt bé, va ser un acte molt polit, va sortir rodó, molt emotiu, l’església plena i la imatge penso que va ser molt potent, molt emotiu. Estan acabant de fer el recompte, però s’ha recaptat 1.700 i quelcom, que no sé perquè la moneda no l’hem acabat de comptar, però 1.700 euros”

La campanya electoral, que comença avui a les 12 de la nit, ho farà amb candidats a la presó.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al portaveu d’Òmnium Montnegre, Jaume Planas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat