Luz Marina Gutiérrez (Dones pel món): “Les dones busquem ajuda quan ja estem al límit”

Dones pel Món és un grup de dones de procedències diverses que fa un any que es reuneixen a Calella per ajudar-se a portar el dol migratori. Luz Marina Gutiérrez, psicòloga i fundadora del grup, ha explicat al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV com treballen i les inquietuds que comparteixen. La psicòloga ha destacat el fet que les dones només demanen ajuda quan ja estan al límit i que no pensen tant com caldria en elles mateixes. Dones pel món forma part de l’entitat calellenca Dones de Calella.

Al grup hi ha dones d’origens tan diversos que van des de l’’Argentina, Veneçuela, Colòmbia, Andalusia i de Calella. Totes elles comparteixen processos de canvi personal i estan disposades a deixar les càrregues emocionals que arrosseguen. La més important, de moment, explica Luz Marina Gutiérrez, passar l’anomenat dol migratori.

Tenim el comú el desig d’estar juntes, és com si fos una família, una companyia per créixer i compartir. Són codis comuns també. Què passa en la migració? que hi ha un dol, una pèrdua. Estem parlant del dol migratori que inclou molts aspectes, des de la pèrdua i el dolor pel que hem deixat que poc ser molt poc però molt important

El grup fa tots tipus de tallers per ajudar a les dones a empoderar-se i tenir cura d’elles mateixes.
Un fet que la psicòloga considera molt necessari atenent a que les dones només demanen ajuda quan ja estan molt saturades.

Des de la pràctica en clínica a la consulta, les dones quan busquen ajuda estan sobrecarregades i són ja al límit. Molta ansietat, depressió, perquè no saben com tractar una situació amb el seu company, amb el fill adolescent, la baralla, què fer amb la seva por que són coses que no són exclusives de dones sinó també d’homes

Luz Marina Gutiérrez és colombiana i fa tres anys que viu a Calella. La terapeuta considera que part de la superació del procés de dol és agrair al lloc que t’acull tot el que t’ofereix cada dia.

Podeu veure l’entrevista que li hem fet a la psicòloga Luz Marina Gutiérrez al programa La Ciutat aquí :

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Katiuska ha dit:

    Excelente tema , ideal para todas las mujeres que debemos pasar por el proceso migratorio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *