L’Escola Pia, nominada al Premi Ciutat de Calella en l’any del seu 200 aniversari

La institució escolàpia celebra la seva nominació, al marge del resultat de les votacions que es poden fer fins aquesta tarda. Competeix en la categoria d’entitats amb l’Associació de Voluntaris del Parc Dalmau, els Udols de Foc i Calella-Marxa; totes elles amb una trajectòria més curta respecte els seus 200 anys de presència a Calella. La qual cosa es traduiex en molts calellencs i calellenques que han passat per les seves aules, diverses generacions d’una mateixa família, a la que volen reunir en un gran acte que preparen de cara al mes de setembre. La directora de l’Escola Pia, Marisa Romero, n’ha parlat avui al programa La Ciutat.

Romero ha dit que la història de Calella va estretament lligada a la de l’Escola Pia, que s’ha encarregat de l’educació de molts calellencs i de formar-los segons els valors de Josep de Calassanç.

Seria posar la cirereta al pastís. Seria un reconeixement a una feina de molts anys. Calella no s’explica sense l’Escola Pia i, en el seu moment també, sense Lestonnac. Molts nois i noies han passat per aquestes aules i es vinculen a la nostra institució. Ens faria molta il·lusió rebre aquest reconeixement en l’any del 200 aniversari.

Romero es refereix també a la petjada de Lestonnac, amb un projecte educatiu i de formació que assegura encara és vigent en molts aspectes.

Josep de Calassanç va obrir l’escola perquè fos per a tothom, amb la finalitat última de millorar el món. Joanna de Lestonnac volia que totes les dones anéssin a l’escola. I aquests dos objectius estan de primeríssima actualitat.

El SUMMEM és el projecte pedagògic que es treballa a l’Escola Pia. Potenia l’aprenentatge de l’alumne a través de la motivació, el treball en equip i amb pensament crític.

És un projecte absolutament inclusiu, que pretén que els alumnes s’ajudin mútuament, es coneguin i es respectin. Aquest és el nostre tret més distintiu, el treball amb i per a tots.

L’Escola Pia prepara un gran acte pel 14 de setembre per reunir totes les persones que en algun moment han estat vinculades amb el centre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *