Marc Buch, satisfet amb la Participació juvenil al Pressupost Participatiu

El regidor de Participació de Calella s’ha mostrat content de com ha funcionat enguany el procés participatiu dels Pressupostos de joventut, tot i admetre que encara cal millorar.

Marc Buch ha comentat que aquest 2016 els joves s’han mogut més, però encara hi ha feina a fer, ha dit: “Respecte a les altres edicions anteriors s’ha incrementat força i també l’assistència a l’assemblea -perquè altres vegades hi havia molts projectes però a l’assemblea no hi havia tanta gent- però aquesta vegada hem sabut donar-li una volta més i trobar la forma. Evidentment no ens conformem, perquè 46 persones no són el col·lectiu de joves, ni molt menys, de Calella, i de mica en mica volem treballar-ho més i que participin més joves”.

L’augment de participació, ha dit Marc Buch, pot venir gràcies a la feina prèvia que es fa a tot el procés de pressupostos participatius. Aquest treball comunitari i conjunt també comporta que al final, les propostes que més vots tenen són les que poden afavorir a un teixit més ampli de joves. Buch: “Recordem que es fan tallers a l’institut per explicar què és la participació ciutadana i els motivem perquè vinguin a presentar propostes. Ia l’assemblea se’ls explica quina és la filosofia, que la tenen molt clara, i com que es van discutint les coses, entre tots acaben quin projecte és el millor per tots nosaltres. Les individualitats queden del tot de banda“.

Buch ha dit que ara es desenvoluparan les propostes guanyadores per saber exactament quant costen cadascuna i veure si sobren diners per si es pot completar o iniciar alguna altra proposta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *