El PDECat es constitueix a Calella i escull Marc Buch de president de l’executiva local

Imatge darxiu
Imatge darxiu

Ple suport de la militància del Partit Demòcrata Català (PDECat) a la candidatura del regidor calellenc Marc Buch com a president de l’executiva local. En el seu equip hi figura també la tinent d’Alcaldia Núria Parella, que farà les funcions de vicepresidenta. Buch va assenyalar com un dels objectius immediats del partit el d’ampliar-ne la base social. Entre els assistents a l’assemblea celebrada anit hi havia l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el l’actual president local de CDC, Pere Puig.

Marc Buch liderarà el PDECat a Calella. N’és el flamant president, escollit ahir de forma unànime per la militància, com a cap d’una candidatura integrada també per Núria Parella -vicepresidenta-, Josep Grima -secretari d’Organització-, Jordi Piqué -tresorer-, i quatre vocals, entre els quals el tinent d’Alcaldia Albert Torrent.

Un cop constituit formalment a la ciutat, el PDECat es marca el repte d’ampliar suport i base social per consolidar la seva condició de partit que representa la centralitat política i social. “S’està fent una feina molt bona a Calella i a Catalunya. Creiem en el progrés social i n’estem al peu del canó dia a dia. Si ho expliquem bé, tindrem una base social sòlica i dinàmica”, comentava Marc Buch a Ràdio Calella TV.

El PDECat conviurà temporalment amb CDC fins a la dissolució definitiva del partit, tal i com va decidir la militància. Un canvi que el president local de CDC, Pere Puig, admetia que ha estat traumàtic per als militants més veterans. Amb tot, reconeixia la necessitat de fer foc nou. “Molts, i m’hi compto entre ells, trobem a faltar la paraula ‘convergent’ però entenem que s’ha de posar el punt i final i començar una etapa nova, on no hi hagin rèmores del passat que condicioni la nostra tasca actual”, explicava.

Puig va elogiar les aptituds de Marc Buch per posar-se al capdavant del nou partit a la ciutat, destacant els seus coneixement sobre política, i especialment la local.

El nou president del PDECat de Calella va explicar a Ràdio Calella TV quin serà el mecanisme que el partit seguirà per escollir la candidatura amb la que es presentarà a les municipals del 2019. La paraula la tindrà la militància, i avançava Buch que ell no serà una de les opcions a escollir. “La persona que vulgui encapçalar la llista haurà de presentar candidatura i, com s’ha fet avui, els militants ho hauran de refrendar. Tenim la sort de tenir una gran alcaldessa, Montserrat Candini, i ser alcaldable no és un projecte que jo contempli. Ho descarto totalment”, va assegurar Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat