Marc Buch tindrà el suport dels partits del Govern i de Cs per ser elegit alcalde

Foto: Ajuntament de Calella
Foto: Ajuntament de Calella

PDeCAT-Junts per Calella i el PSC podran esgotar el mandat municipal fins el maig del 2023. L’oposició no forçarà el canvi al Govern de l’Ajuntament de Calella a un any vista de les eleccions municipals, tot i que s’obre la possibilitat a partir de la renúncia de Montserrat Candini, anunciada no fa ni 24 hores i que es farà efectiva amb caràcter d’urgència en la sessió extraordinària del Ple que tindrà lloc aquesta tarda. Tal com va avançar ahir Ràdio Calella Tv, qui ha exercit les seves funcions de forma accidental des del passat mes de novembre, Marc Buch, presentarà candidatura per ser elegit alcalde. Tindrà els suports dels partits del Govern –que estan en minoria– i el del regidor de Cs, Guillermo Gomis, tal com ha avançat ell mateix al programa La Ciutat.

L’endemà d’anunciar-se la renúncia de Montserrat Candini, que deixa l’acta de regidora i l’alcaldia de Calella després d’11 anys, Marc Buch ha confirmat que presentarà candidatura per ser elegit alcalde en la sessió del Ple Municipal que s’ha de celebrar dins d’un termini de 10 dies.

Un cop es materialitzi la renúncia de Candini, toca parlar amb tots els grups municipals per plantejar el futur. Avanço que em presentaré a l’elecció i buscaré acords amb la resta de partits de l’Ajuntament de Calella.

El PDeCAT-Junts per Calella de Marc Buch vol mantenir la coalició de Govern amb el PSC, lluny de les sigles polítiques, per les “coincidències polítiques sobre la visió de Calella”. L’actual alcalde en funcions ha afegit, a tot això, que tenen una “simpatia personal” amb Torres i Rando i que això ha facilitat el treball en equip.

L’altre part implicada, el PSC, també ha confirmat públicament que la seva aposta per a l’alcaldia de Calella és Marc Buch. El portaveu socialista, Josep Torres, ha exposat que els dos partits estan disposats a donar continuïtat al pacte de govern que van subscriure el 2019 fins que s’acabi el mandat i que s’obren a tots els canvis organitzatius que ell pugui plantejar.

Crec que Marc Buch ha de ser el pròxim alcalde i ell haurà de marcar les seves prioritats i com vol que fem les coses, segons el seu criteri. Estic encantadíssim de continuar amb la coalició i que ell continuï amb la feina que ha fet de forma excel·lent. Òbviament, ens posarem d’acord a qualsevol canvi que es pugui plantejar.

Des de l’oposició, no es bloquejarà que els partits del Govern acabin l’any que queda de mandat. D’entrada, han donat totalment per descartada la possibilitat de presentar una candidatura alternativa a la de Marc Buch, tot i que això no implicaria que hi acabin donant suport explícit.

Sí ho farà Cs, tal com ha avançat avui el seu regidor portaveu, Guillermo Gomis, ras i curt.

Sí, nosaltres votarem a favor de Marc Buch.

El vot a favor del partit taronja garantirà la majoria absoluta dels membres del Ple Municipal que necessitarà Buch per ser proclamat alcalde de Calella.

Esquerra, Calella en Comú i la CUP coincideixen que ni és el moment ni són les circumstàncies idònies per propiciar el canvi en el Govern Municipal que sí defensen de cara a les pròximes eleccions.

Xavier Ponsdomènech (Esquerra):

Ja hi ha uns pactes lligats des de principis de mandat i personalment penso que èticament no toca fer ara aquest pas.

Sebastián Tejada (Calella en Comú):

És evident que l’equip de Govern està decidit a acabar el mandat i difícilment hi ha un ambient adequat o una necessitat imperiosa de canvi. Tampoc aprofitar la conjuntura de la decisió personal de Candini, no relacionada amb la seva activitat política, seria inapropiat.

Núria Freixas (CUP):

És un moment de feblesa. Sempre hem dit que tenim una posició ideològica molt diferent, fariem les coses molt diferents, però ara no toca. Queda un any per a les eleccions i ara el més important és acabar el mandat i, nosaltres, seguir fent oposició.

El Ple Municipal d’elecció del nou alcalde, que s’ha de celebrar dins d’un termini de 10 dies, servirà també perquè Lucía Sánchez prengui possessió de l’acta de regidora que deixa Candini i s’incorpori al grup municipal del PDeCAT-Junts per Calella. Ella era la número 7 de la llista electoral. Actualment assessora al Govern en matèria de polítiques d’habitatge.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *