Marc Martínez Jordán, en la cursa per l’Oscar al millor curtmetratge

El curtmetratge “Mystic Tiger” de Marc Martínez Jordán s’ha classificat per l’Oscar de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències nordamericana de la seva categoria. El cineasta fa història en convertir-se en el primer calellenc que opta a la prestigiosa estatueta daurada. És el gran reconeixement de la indústria per al talent que Martínez Jordán ha exhibit al llarg de la seva intensa i prolífica trajectòria cinematogràfica, acumulant premis en festivals d’arreu del món. L’últim, al Palm Springs Film Festival de California, que li ha valgut el passi per ser al Dolby Theatre de Los Ángeles el pròxim mes de març.

Mystic Tiger explica la història d’un personatge misteriós de qui no es coneix el nom ni tampoc se li pot veure la cara. El que sí s’explica a l’espectador és que s’està recuperant d’un accident que li ha donat uns poders extraordinaris. El curtmetratge ha estat premiat al Palm Springs Film Festival de Califòrnia, un dels més prestigiosos a nivell mundial i a partir del qual s’aconsegueix la classificació per als Oscars.

MYSTIC TIGER / Trailer from Marc Martínez Jordán on Vimeo.

Marc Martínez Jordán és l’autor del guió i també s’ha encarregat de la direcció d’una producció de gènere fantàstic que compta amb la participació d’Àlex Marull, com a actor i productor. A l’equip, Josep Riera Camps (fotografia), Joan Vilà (música), Edu Roerich (corproducció) i Judi Kim (disseny sonor).

MARC MARTINEZ 20230706

En una entrevista al diari Público, el cineasta calellenc ha assegurat que el premi a Palm Springs és una fita “increíble”. “Estem molt feliços. És una gran satisfacció perquè tot l’equip hem lluitat molt per demostrar que la fem un estil de cinema que també pot rebre premis importants i estar a grans festivals”, ha indicat Martínez Jordán.

Sobre el guió, a l’entorn del tema de les malalties mentals, ha dit que el va escriure “per motius personals d’experiències familiars i amistats amb depressió, esquizofrènia i altres malalties relacionades amb la ment”.

Mytic Tiger és el vuitè treball del calellenc, que l’any 2013 va debutar a la indústria codirigint el llargmetratge Los inocentes, nominat a la secció Panorama del Sitges Film Festival. Li van seguir Timothy (2013), Caradecaballo (2015), Minutes Past Midnight (2016), Framed (2017), Tu último dia en la tierra (2018) i Solución para la tristeza (2020).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *