L’Associació de Veïns Calella Centre planteja que les entitats tinguin veu als plens

Manuel García als estudis de Ràdio Calella
Manuel García als estudis de Ràdio Calella

L’Associació de Veïns Calella Centre ha posat sobre la taula la necessitat de regular la veu de les entitats veïnals als plens municipals. El president d’aquesta associació de veïns de nova creació, Manuel García, ho ha fet a la primera trobada que ha mantingut amb l’ alcaldessa, Montserrat Candini, i el tinent d’alcaldia Jordi Sitjà.

Segons García, d’aquesta manera es reconeixeria el paper fonamental que han tingut les associacions de veïns en la lluita per la democràcia i les llibertats al llarg de la història del país: “Les associacions de veïns han jugat un paper molt destacat en la lluita per la democràcia i la llibertat. A Badalona des de l’any 1950 hi ha una associació veïnal, Lloreda, és la més antiga d’Espanya i ha fet una feina molt important. Les entitats veïnals tenen el reconeixement institucional que mereixen per la seva contribució social”.

Manuel García ha reconegut als micròfons de Ràdio Calella que en un primer moment l’alcaldessa només volia fer la presentació oficial sense entrar en els temes que preocupen als membres d’aquesta associació de veïns. Finalment, i segons García, Candini va accedir i van poder abordar diferents propostes durant gairebé una hora. El president de l’Associació de Veïns Calella Centre s’ha mostrat sorprès perquè segons ell, Candini no sabia la diferència entre una associació de veïns i una entitat: “De no voler parlar de res, al final vam estar una hora, aquest és el resultat. Valoració? Doncs jo em pensava que ella, l’alcaldessa, sabria el que representa el moviment veïnal. Ella va dir-me que a Calella hi ha moltes entitats però no és el mateix. Ella porta molts anys i una associació de veïns està recollida a la Constitució, està declarada d’utilitat pública i són sense ànim de lucre. Tot i això, jo reconec i celebro que a Calella hi hagin moltes entitats perquè enriqueixen la ciutat culturalment i socialment”.

Tot i això, Manuel García valora satisfactòriament la trobada amb Candini i Sitjà ja que van poder plantejar tots els temes que tenien previst com ara la necessitat de convocar un cop a l’any un Consell de Ciutat; revisar les zones blaves ja que consideren que hi ha masses; o altres temes com l’ incivisme o les barreres arquitectòniques al centre de la ciutat. Segons García, Candini es va comprometre a estudiar i donar resposta sobre totes les qüestions plantejades a la reunió.

Podeu escoltar l’entrevista íntegra aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat