Maxi Rica (UGT Hostaleria Alt Maresme): “La temporada cada cop és més dura i més curta”

UGT denuncia la precarietat laboral dels treballadors del sector de la hosteleria a l’Alt Maresme. Maxi Rica, el responsable del sector a la zona per part del sindicat, ha explicat al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV que la temporada turística és cada cop «més dura i més curta» per als treballadors el sector i que es treballa més hores a canvi de menys.

Tot i que hi ha excepcions, Maxi Rica ha parlat de les condicions laborals dels empleats de l’hostaleria com a cada cop més complicades. El representant d’UG afirma que aquestes condicions es van endurir durant crisi i quan el període d’inestabilitat econòmica ha acabat, la pressió sobre els treballadors es manté. Rica parla de menys persones fent la mateixa feina i moltes hores de feina encobertes sota mitges jornades laborals.

Els contractes que eren de jornada complerta s’ han convertit en jornades parcials, allà on hi havia dos treballadors n’hi acaba havent un per fer la mateixa feina, les jornades formalment són de mitja jornada i acaben sent de jornada complerta.Aquestes coses acaben fent que més que aconseguir al treballador, malgrat l’esforç, tirar endavant un projecte vital acaba empobrit. I a més acaba malalt i és un cercle viciós

Rica afirma que en molts casos no es compleix el conveni del sector perquè els treballadors no tenen prou força. En aquest sentit els recomana associar-se per reclamar millores i defensar els seus drets. Des d’UGT, es parla de que encara hi ha força empresaris que tenen una actitud paternalista amb els seus treballadors.

Paternalisme és que l’empresari o qui té delegada la responsabilitat de empresarial com un director, exerceix de papa o de mama. Si tu et portes bé amb el papa i la mama tens tot el que el papa o la mama vulgui pels seus fills, perquè pensa molt bé per ells. Ara, compte perquè no sigui que al papa o a la mama li diguis “això no funciona així” perquè a partir de llavors tens un problema seriós en el si de l’empresa perquè t’intenten anul·lar, intenten que altres persones no treballin amb tu, que et facin el buit. Generen una situació d’hostilitat cap a aquell treballador

Maxi Rica ha parlat també en especial de la situació de les cambreres de pis que s’autodenominen “les kellys”. El responsable d’UGT a l’Alt Maresme afirma que han fet una bona tasca organitzant-se per reclamar els seus drets i visibilitzar la seva feina. Una manera de posar en valor, segons afirma, la tasca que fan i posar fil a l’agulla per acabar amb una situació de precarietat.

Podeu veure l’entrevista que li hem fet a Maxi Rica aquest matí aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *