Un equip de ClauTIC, amb el calellenc Martí Cervantes, competirà a la final del RoboCAT 2019

Robotip, un dels tres equips que l’acadèmia de robòtica ClauTIC va presentar a la fase local de la RoboCAT 2019 ha aconseguit classificar-se per a la final. Un dels seus integrants és el calellenc Martí Cervantes, que ha explicat a Ràdio Calella TV que confia en les seves possibilitats per fer un bon paper a la competició que tindrà lloc el pròxim 11 de maig a Platja d’Aro.

Cervantes ha explicat que han estat treballant en el desenvolupament d’un enginy que va a sumar la màxima puntuació possible. Són els 25 punts que s’aconsegueixen quan el robot aixeca la bandera del seu camp de competició. Els dels altres dos equips de ClauTIC estaven dissenyats per anotar projectils al camp contrari.

Eren tres robots diferents. Un anava cap a una bandera del camp, que sumava 25 punts; i els altres dos optaven per tirar taps a l’altre cap, sumant un punt per cada tap (…) Només el nostre es va classificar, els altres van quedar-ne fora.

Els equips del ClauTIC estan integrats per alumnes de les poblacions de Calella, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Arenys de Munt, Badalona i Barcelona. Es reuneixen cada divendres per perfeccionar i introduir millores en els robots de cara a les competicions.

Martí Cervantes ha avançat que es presentaran a la final de la RoboCAT amb el mateix disseny, aspirant a la puntuació màxima. Confia en les seves opcions.

Creiem que sortirà bé, tenim esperança i pensem que tenim opcions (…) Sempre hi ha la curiositat sobre el que presentaran la resta d’equips. Intuïm que apostaran per tirar taps, però nosaltres seguirem intentant anar cap a la bandera, i si surt tirar algun tap.

El RoboCAT està organitzat per l’associació el Racó dels Robotaires amb l’objectiu d’introduir el pensament computacional i la robòtica dins el currículum escolar. En aquesta edició, la competició s’inspira en les Revoltes dels Remences.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *