Tres corals i El Poble que Canta actuaran a Calella en la projecció de “La Revolució Cantada”

(Foto: Lluís Brunet)

Aquest dissabte a les set del vespre es projectarà a Calella el documental “La Revolució cantada”, un film que explica el paper que va jugar la unió popular de cantants en format coral en la revolució d’Estonia.

IMG-20170510-WA0002És un acte organitzat per l’ANC que, en aquest documental, hi veu similituds amb l’actual procés d’Independència que es viu a Catalunya. El documental narra el moviment coral de les repúbliques bàltiques, i a Catalunya es viu un fet similar al que relata el film al existir una coral formada per gent d’arreu del país, anomenada El poble que canta i que lluita a favor de la Independència.

Toni Borrell, membre de l’ANC, ha explicat que la projecció a Calella va acompanyada d’un petit recital de tres corals de l’Alt Maresme i també de El poble que canta, que actuaran després que s’hagi visionat el film. “Com que a Calella tenim connexions amb El poble que canta, com un equivalent al moviment coral dels països bàltics i Estònia en concret, i vam pensar convidar-los. Finalment som tres corals, una de Calella, una de Canet i una de Pineda. I el poble que canta acabarà dinamitzant un cant participatiu per tothom que vingui“.

A les sis de la tarda es farà una xocolatada popular i la benvinguda als participants. Prèviament, els cantants hauran pogut fer un assaig del cant participatiu final. Després del documental actuarà cada coral. “La projecció dura una hora i mitja. És un documental molt interessant. No us el perdeu. A partir d’aquí començaran a sortir les corals i faran un parell de cançons cadascuna per no allargar-nos molt. Hi acabarem estant força estona però se’ns farà curt. I al final esperem que siguin totes les butaques les que cantin“.

Per aconseguir que tothom canti es faran cançons populars i reivindicatives, en català, i es repartirà la lletra d’alguns temes.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Toni Borrell, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *