Menys incendis al Maresme durant la primera quinzena del mes d’agost

Incendi urbà Malgrat de Mar (Foto: ADF)

Cap a Calella, i només dos de poca importància a Mataró, segons el registre de la Diputació de Barcelona. Això ajuda a millorar les estadístiques que es tenen de l’última dècada.

A l’espera de tancar el mes d’agost i amb ell l’estadística de la temporada d’incendis, tant a la província de Barcelona com a la comarca del Maresme s’està registrant el tercer millor resultat de l’última dècada. Més venint de l’estiu del 2017 quan hi va haver el pic més alt tant en nombre d’incendis com de superfície afectada.

Dídac Rey, cap operatiu de l’ADF Alt Maresme, ha admès que estan molt contents de com s’està desenvolupant la temporada.

Estem molt millor. Hem tingut focs com el de Badalona, aquí a l’Alt Maresme també n’hem tingut alguns. Però millor que l’any passat. No han sigut grans. Estem molt contents de la campanya que estem acabant aquest més.

Durant la primera quinzena d’agost no s’ha detectat cap incendi forestal o agrícola a Calella. Sí s’han fet accions informatives de punts de risc com barbacoes sense mata-guspires a la urbanització de Can Carreras o a la de Pinemar. O bé deixalles inflamables que poden ser causa d’inici d’un foc a Sant Cebrià de Vallalta. En poblacions com Sant Pol de Mar s’han fet també accions preventives per evitar casos com el de Mataró, on hi ha hagut dos incendis de petita afectació, tant agrícola com forestal, a les Cinc Sènies i al voral de la carretera C-32 respectivament.

Des de l’ADF Alt Maresme es demana que es continuï extremant la precaució al bosc, encara que arribem al final de l’estiu.

Alerta hem d’estar-hi sempre, fins i tot, a l’hivern perquè els focs canvien totalment. Avui dia amb el canvi climàtic, que ja no ho és, és pràcticament un terrorista, els focs poder passar a l’estiu i a l’hivern i, vigilar hem de vigilar sempre, perquè els boscos no s’han netejat, l’abast hi és. I encara que estigui verd ara i, estigui molt maco, el foc pot ser-hi en qualsevol moment.

La campanya 2018 del Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) durarà fins a l’1 de setembre. Data en què podrem saber l’informe global, per àrees geogràfiques i per municipis, de com finalitza aquesta campanya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *