Mercè Roura: “De vegades em faig una autòpsia i aquesta és l’autenticitat que es valora”

Mercè Roura durant la presentació del seu llibre a El Faristol, dijous

La periodista Mercè Roura ha presentat en primícia a Calella el seu primer llibre ‘Amo la imprudencia de mis palabras’. És una compilació d’una selecció d’articles que l’autora establerta a Calella ha publicat al seu bloc personal, amb un notable seguiment i impacte també a les xarxes socials. Hi parla de persones i de sentiments, allunyant-se dels temes a què es dedica professionalment. Roura assegura que les paraules tenen per a ella i els seus lectors propietats curatives perquè “serveixen per posar nom als fantasmes i fer-los petits”.

Del bloc al llibre, d’Internet al paper. A Amo la imprudencia de mis palabras, la periodista Mercè Roura desvirtualitza els seus pensaments sobre les persones, els sentiments o les pors, pròpies o alienes, que durant quatre anys ha estat compartint a través del seu bloc personal.

“Són textos imprudents -admet Roura-. De defensa de la nostra capacitat de dir ‘no’, si cal, estimar i respectar les nostres diferències i sense por a expressar opinions i la nostra manera de fer. Els vaig fer en moments complicats i els he volgut compartir”, ha explicat l’autora.

La Llibreria El Faristol va acollir la primera presentació del llibre, que després la portarà a Barcelona. Viu a Calella, se sent calellenca, i d’aquí la seva insistència per presentar a la ciutat el que considera és una petita part d’ella mateixa. Assegura que davant el teclat es despulla, dins d’uns límits, i que això és el que la fa connectar amb els seus seguidors.

“Vaig decidir parlar de persones i ser honesta. De vegades em faig una autòpsia i em despullo, fins allà on vull, i aquesta autenticitat és el que la gent valora. Moltes persones m’escriuen i em diuen que també ho senten, però que no ho han dit mai en veu alta”, ha comentat Roura.

Mercè Roura té en projecte un segon llibre. Un segon volum que reculli els textos que continua compartint al seu bloc La rebelión de las palabras.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *