Més de 200 composicions d’arreu de Catalunya als Jocs Florals de Calella

Imatge d'arxiu.

Aquest diumenge se sabran els guanyadors dels Jocs Florals. A la desena de premis s’hi han presentat més de 200 composicions enviades des de Catalunya i internacionalment. Enguany es retrà homenatge al poeta i dramaturg Angel Guimerà amb motiu del centenari de la seva mort. L’acte començarà a les 12 h a l’Església de l’Escola Pia i es podrà seguir en directe per Ràdio Calella TV.

En la 42a edició dels Jocs Florals s’hi han presentat 224 composicions, que opten a una desena de premis, entre els quals destaquen el Premi “Maria Cardona” i “Concepció Organ”, que tenen com a eix temàtic l’infinit del cel i les onades del mar, respectivament. Aquestes dues temàtiques s’inspiren en l’obra d’Angel Guimerà “Mar i cel”, que serà homenatjat durant l’acte amb motiu dels cent anys de la seva mort. A més d’aquests premis, també hi haurà el premi a la Flor natural– el cant a l’amor-, l’Englantina -pels costums i tradicions-, la Viola -que enalteix als valors espirituals i ètics-, Francesc Castells -per poema lliure- el premi juvenil La Llopa i Germanes Saula Palomer i el premi Francesc Grau per prosa poètica lliure.

El jurat l’ha integrat el director teatral i historiador calellenc Josep Torres, la filòloga Roser Soms i l’actriu Susanna Nogué. Ells han sigut els encarregats de valorar les obres premiades d’enguany. La cerimònia començarà a les 12 h a l’Església de l’Escola Pia i tindrà un toc musical i teatral amb petites representacions de “Mar i Cel” i “Terra baixa“, les obres més conegudes d’Àngel Guimerà. Es podrà seguir en directe per Ràdio Calella TV a través de Youtube.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *