Més de la meitat dels contractes de feina signats a Calella són temporals

Close-up of businessman examining business contract and signing it at the office desk

L’últim trimestre del 2023 a Calella es van signar 990 contractes laborals. D’aquests, més de la meitat, un 63,37% van ser temporals. És una de les dades que es desprèn de l’Informe Trimestral Sociolaboral del Maresme, elaborat pel Consell Comarcal. Per darrere de Tordera, Calella és la segona població maresmenca on més pes tenen aquest tipus de contractes.

Els contractes temporals són aquells en què s’estableix una relació laboral amb l’empresa per un temps determinat. A Calella l’últim trimestre del 2023 van suposar el 63,37% dels 991 contractes signats. La ciutat és, per darrere de Tordera, amb un 77,44%, la població maresmenca on més pes tenen aquest tipus de contractes. Són dades de l’Informe Trimestral Sociolaboral del quart trimestre del 2023, que corresponen als mesos d’octubre, novembre i desembre. Aquests mateixos s’alineen amb el del tercer trimestre de l’any passat, sortint de la temporada d’estiu, en què el 53,11% dels contractes van ser temporals.

La població ocupada a Calella durant el 2023 va augmentar un 4,67% fins a arribar a les 7.395 persones. És la població maresmenca que més ha crescut i la gran majoria dels ocupats són assalariats (5.530) i autònoms (1.920) i comptes de cotització. En el conjunt de la comarca, Calella és la sisena pel que fa a nombre d’autònoms, i representen un 4,2% del total de la comarca.

L’atur arriba a les 1.000 persones el febrer

Les dades de l’atur a Calella continuen rondant a les 1.000 persones. En concret, hi havia 1.000 persones inscrites com a demandants de feina aquest darrer mes de febrer, que ha incrementat un 0,40% respecte al mes anterior. Hi ha un 7,92% d’aturats menys que fa un any i la taxa se situa al 12,24%.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *