Més presència policial per evitar delictes propis de l’estiu

Com els robatoris a l’interior de domicili aprofitant que els propietaris han marxat de viatge, en cotxes en aparcaments de llarga durada o petits furts a la platja. Mossos d’Esquadra han posat en marxa l’operació Gregal, en col·laboració amb la Policia Local, que se centra en incrementar la seguretat objectiva per mitjà d’una major presència d’agents de paisà i uniformats en les zones d’especial concurrència en poblacions turístiques. Aquí a Calella són els carrers Jovara i Església, la riera Capaspre o la platja, tant de dia com de nit.

Des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de l’ABP d’Arenys de Mar es recalca que “cal anar a la platja amb el que és estrictament imprescindible”. I aquest és el consell tant per als locals com per als visitants. No portar objectes de valor ni tampoc els originals dels documents d’identificació, perquè perdre’ls pot complicar i molt el retorn a casa en el cas dels turistes.

Els agents dels Mossos insisteixen en no deixar els objectes personals sense vigilància i en especial els dispositius mòbils. Són una llaminadura per als lladres i recuperar-los pot convertir-se en una veritable odissea si no es té a mà el número IMEI. Seria el mateix que la matrícula en un cotxe.

Moltes vegades aturem persones que han robat mòbils però quan mirem el mòbil el número IMEI no consta denunciat. És com la matrícula del mòbil. És importantíssim tenir-lo guardat i portar-lo a l’hora de fer la denúncia.

A Calella, els consells per evitar els robatoris a l’estiu també es traslladen als empresaris hotelers, que són els principals interessats en què la destinació estigui associada a uns bons nivells de seguretat. En tot cas, cada estiu, Mossos i Policia Local treballen conjuntament a l’oficina de denúncies de la Plaça Vicens Ferrer, on hi ha traductors per facilitar els tràmits als estrangers.

Als locals que marxen de vacances i deixen la casa buida se’ls recomana evitar publicitar-ho a les xarxes socials i demanar l’ajuda a gent de confiança perquè, per exemple, vagin buidant la bústia del correu. La qüestió és que no es noti.

En paral·lel a la campanya de l’operació Gregal, Mossos d’Esquadra també fan un toc d’alerta a la gent gran jubilada que està a punt de cobrar la paga doble de la pensió. Ells l’esperen, però també els lladres saben que a l’entorn d’aquests dies hi haurà més moviment a les entitats i als caixers.

Si necessiten retirar efectiu, cal que vagin amb els ulls ben oberts i, si és possible, acompanyats. Els agents diuen que amb els diners a sobre, s’ha d’anar directament a casa i evitar caure en el parany de la gent que amb males intencions busca distreure’ls.

Si ho han de treure que ho facin però vagin directament a casa després sense parar atenció a qui s’hi apropi amb qualsevol excusa. Aprofiten la distracció per robar els diners. I si hi ha algú a la porta de casa no entrar, és millor anar a una botiga de confiança i esperar-se a què marxi.

S’ha editat un fulletó informatiu amb el recull de consells de seguretat per a la gent gran també si són dins de casa o al carrer. En cas de ser víctima d’un delicte, es recorda que és molt important denunciar-ho perquè així la policia sap quins són els àmbits i zones on cal estar més atents.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *