Mossos d’Esquadra alerten que hi ha delinqüents especialitzats en robar targetes de crèdit en supermercats

Des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de l’ABP d’Arenys de Mar demanen extremar la precaució a l’hora de teclejar el codi PIN als terminals de caixa. Sovint són aparells força visibles a certa distància i això ho aprofiten els lladres per identificar la seva pròxima víctima. Li robaran la targeta de crèdit o dèbit i trauran diners del seu compte bancari. És a dir, el que li va passar a la veïna de Pineda de Mar al supermercat Mercadona de Tordera.

Un mètode delictiu que els Mossos d’Esquadra de l’ABP d’Arenys de Mar han constatat en supermercats de la regió, i que podria tenir al darrera un grup organitzat. Ho ha explicat l’agent Josep Pujadas en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Es pensa que són una banda que actuava en supermercats on tenien comprovat que els terminals de la targeta eren visibles i des d’una distància prudencial podien veure el número. Llavors li robaven la targeta i ja tenien el codi pin per poder treure els diners.

El cos policial està al corrent del cas de la veïna de Pineda de Mar a qui li van robar la targeta de crèdit al Mercadona de Tordera, li van treure 16.000 euros del compte i van contractar i utilitzar els diners d’un crèdit que també van contractar. Ràdio Calella TV informava dilluns de la identificació d’una persona sospitosa. Escoltem també al cap de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de l’ABP d’Arenys de Mar, Llorenç Silva.

S’han fet més gestions i han donat algun resultat (…) Alguna persona identificada i alguna detenció vinculada amb aquest tipus de fets. També des de l’oficina de relacions amb la comunitat es conscienciar als propietaris que davant de qualsevol cosa estranya no dubtin en trucar.

A banda de demanar la màxima precaució als compradors a l’hora d’efectuar pagaments amb targeta i comprovar que no hi ha ningú que els observa mentre teclegen el codi PIN; Mossos també ha convidat als propietaris dels establiments que canviïn els terminals per uns aparells que garanteixin més privacitat.

I un últim consell per a tots aquells que tinguin negoci i estiguin darrera el taulell: en comptes de girar-se d’esquena quan un client posa el número secret al datàfon és preferible que mirin si algú, de reüll, intenta esbrinar-lo.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.