Metges de Catalunya reclama més recursos per l’atenció primària i alerta de la precarietat del sector

Metges de Catalunya ha dit prou. El sindicat clama contra el que creuen que és un deteriorament extrem de la medicina comunitari i familiar. Adverteixen que la falta de recursos humans i el sobreesforç sostingut de les plantilles està perjudicant greument la salut mental dels professionals. Per això, demanen un increment dels recursos econòmics i tècnics per frenar aquest desmantellament que estan patint. Calculen que faltarien almenys 1.000 facultatius a la primària per tornar a la situació d’abans de les retallades.

El delegat sindical a la comarca i metge del CAP de Sant Pol, el doctor José Martin Cebollada, ha assenyalat que la Covid ha empitjorat una situació que ja era precària als Centres d’Atenció Primària amb les retallades d’any anteriors.

Els recursos tant econòmics com humans no s’estan ampliant, s’estan retallant. Hi ha un dèficit de més de 1.000 metges d’atenció primària a Catalunya. La pandèmia ho ha evidenciat, però fa més temps que ho portem alertant.

El delegat sindical indica que en els darrers mesos s’han triplicat les baixes per problemes de salut mental entre els metges de família, un col·lectiu que exposa és dels que menys baixes tenia entre la seva plantilla.

Aquest any han augmentat les baixes per ansietat i estrès, en un col·lectiu on les estadístiques demostren que som dels que menys baixes agafem. Han augmentat un 30%, fins quan sobrecarregarem i explotarem al burro? La gent està molt sobrecarregada i tot té un límit.

Des de Metges de Catalunya també s’ha demanat al nou conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que posi fi a la “precarietat sagnant” del col·lectiu. El sindicat considera que Argimon és perfectament coneixedor de la situació límit en la qual es troben i per això esperen que “les mesures per dignificar el seu treball no es demorin”. En aquest sentit, demanen implementar una política de contractació estable de personal, amb una planificació de les necessitats futures de recursos humans, i una millora pactada i programada de les condicions de treball i retributives.

Recupera l’entrevista al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *