El Govern nega que s’hagi precipitat l’execució de l’ordre judicial sobre la bandera espanyola

IMG-20170425-WA0007

El tinent d’Alcaldia de Règim Intern, i actuant de portaveu del Govern Municipal, ha explicat que la decisió de col·locar la bandera espanyola en un balcó lateral de l’Ajuntament feia setmanes que s’estava preparant en compliment d’una ordre judicial. Jordi Sitjà ha exposat que un jutjat del Contenciós Administratiu ha dictat l’execució de la sentència que obliga el consistori a hissar-la, que la van rebre a finals d’any passat i que és en ferm, i nega que sigui en resposta a l’acció de dissabte a la nit de l’ANC-Calella per la Independència. Sitjà diu, fins i tot, que se senten identificats amb el gest i lamenta que en les últimes hores s’estigui posant de relleu la divisió de l’independentisme local.

El tinent d’Alcaldia de Règim Intern ha informat a Ràdio Calella TV que el desembre passat es va rebre l’ordre d’execució de la sentència per la no presència de la bandera espanyola penjada al balcó de l’Ajuntament. Un procés iniciat l’any 2013 per la denúncia presentada per la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, davant la informació facilitada pels qui eren els dos regidors del Grup Municipal del PP.

Jordi Sitjà exposa que l’ordre és en ferm i que se li ha donat compliment ara, tot i haver provat de buscar fórmules legals per evitar-ho. “El desembre del 2016 arriba l’ordre d’execució provisional de la sentència, que ens hi haviem oposat però no ho entén així el jutjat del Contenciós Administratiu, davant el qual havíem recorregut però ara tenim una execució en ferm. Hi ha un recurs en procés, però això no treu que haguem de col·locar la bandera espanyola al balcó”, ha afirmat el tinent d’Alcaldia.

I assegura que feia setmanes que estava prevista la col·locació de la bandera espanyola, i que en cap cas s’ha actuat a partir de l’acció de l’ANC-Calella per la Independència i la plataforma Calella Decideix Independència de penjar la senyera al pal del balcó principal. Entén Sitjà que s’està executant correctament l’ordre, tot i que la bandera espanyola està ubicada en un dels laterals, poc visible i amb la senyera i l’europea al davant. “Fins i tot els elements de suport on s’ha col·locat ja s’havia demanat prèviament i era una qüestió que s’havia decidit dies abans. Buscant una fórmula o altra, hem entès que aquesta era bona i dóna compliment a l’ordre d’execució”, ha exposat.

Des del Govern Municipal es recalca que altres ajuntaments catalans, i sense anar més lluny del Maresme, han actuat de la mateixa manera. Posa d’exemple el Masnou, Teià, Tiana o Arenys de Munt, bastió de l’independentisme català. Amb tot, assegura que Calella ha estat sempre en el focus de la persecució judicial contra el procés per qui és l’alcaldessa de la ciutat.

“Montserrat Candini, a més d’alcaldessa és parlamentària de JxS, i s’ha significat sempre amb la ferma voluntat cap a la independència; ara, a més, és la responsable de gestionar la campanya del ‘sí’ al referèndum dins del PdeCAT. Cada ajuntament té la seva problemàtica, però la figura de Montserrat Candini està en el focus, i tant! N’estem convençuts”, ha exclamat Sitjà en declaracions a Ràdio Calella TV.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el tinent d’Alcaldia de Règim Intern lamenta que la col·locació de la bandera espanyola per imperatiu legal estigui causant la divisió en l’independentisme, especialment evident ha estat aquestes últimes hores a les xarxes socials. Sitjà creu que darrera les crítiques rebudes, i posant-hi noms, hi ha interessos polítics.

“Com a representant del PDeCAT també hauria d’explicar que qui es mou principalment, Josep Barri i probablement també Xavier Ponsdomènech, són el número u i el número dos d’Entesa per Calella, que s’ha presentat en dues cites electorals sense obtenir representació municipal, i segurament això també els condiciona”, ha dit.

Preguntat sobre si es substituirà la senyera que oneja al mig de la Plaça de l’Ajuntament per una estelada, tal i com demanaven l’ANC-Calella per la Independència i la plataforma Calella Decideix Independència, Sitjà ha respost que d’aquesta qüestió encara no se n’ha parlat en el sí del Govern Municipal. Tampoc ha dit tenir constància que agents de la Policia Local passessin per davant el consistori en el moment que els membres del col·lectiu independentista penjaven la senyera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *