Metges de Catalunya xifra en un 75% el seguiment de la vaga a l’hospital i al CAP

Un cartell a la porta d’entrada al CAP de Calella on s’hi pot llegir la paraula “Rebel·la’t” informa als usuaris de les vagues del personal sanitari que es faran avui i demà, convocades Metges de Catalunya, que reclama una millora general de les condicions dels facultatius després de 15 anys de retallades. Segons dades del sindicat, el 75% dels facultatius de l’atenció primària i hospitalària de Calella estan seguint l’aturada. El decret de serveis mínims estableix el normal funcionament dels serveis d’urgències i l’activitat de necessitat vital o inajornable. Quant als centres d’assistència extrahospitalària, s’ha de garantir el 25% de la plantilla.

Sobrecàrrega assistencial, falta de metges, llargues llistes d’espera i condicions laborals precàries. Aquest és el panorama que dibuixa el sindicat Metges de Catalunya, que reclama al Departament de Salut que ampliï la contractació de personal per reduir la pressió, que es garanteixin les hores de descans entre jornades laborals i un mínim d’hores ininterrompudes durant la setmana. També hi ha qüestions salarials, com ara un augment de 10.000 euros l’any per als metges adjunts i 7.000 euros per als residents.

El delegat de Metges de Catalunya a l’Hospital de Calella, Ricard Terradas, subratlla que la seva protesta busca millorar la qualitat del sistema, ara col·lapsat i sense recursos – diu – per culpa dels governs dels últims 15 anys.

Les nostres reivindicacions també busquen millorar l’assistència general a la població. Tenim un sisitema totalment col·lapsat, sense els recursos necessaris i que maltracta als usuaris i al personal sanitari. Tenim uns polítics que fa anys que miren cap a un altre lloc.

Terradas exposa que s’han vist abocats a la vaga per intentar que d’una vegada per totes es posin els recursos que necessita el sistema públic de salut i es millorin les condicions amb què han de treballar els professionals, que ara mateix han de dedicar hores fora de la feina per seguir formant-se.

Tenim unes condicions laborals molt dures. Es pot veure com estan les urgències i les consultes, falten llits d’ingrés a tots els hopitals, ha quedat clar ara amb l’epidèmia de la grip afegida a la Covid… Tot s’aguanta per la dedicació personal de cadascú de nosaltres, ho fem perquè és la nostra vocació, però miracles no en podem fer.

Segons el sindicat Metges de Catalunya, el seguiment de la vaga a Calella és amplíssim, arribant al 75% dels facultatius tant de l’hospital com del CAP. Aquest migdia s’espera que Salut faci públiques les dades, que podrien no entrar al detall per centres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *