Mig miler d’alumnes del Freta clamaran pel dret a l’educació de tots els infants del món

freta ok

El dret a l’educació és el tema escollit per l’Escola Freta per a commemorar el Dia Internacional de la Infància, el 20 de novembre. Com cada any, els alumnes de P3 a 6e de Primària sortiran al pati de l’Escola per simbolitzar el seu clam unitari perquè aquest dret sigui reconegut arreu del món, fins a l’últim poblet de la Terra. Seran gairebé mig miler de nens i nenes, nois i noies, que també participaran en la cantata amb què acostumen a acompanyar aquesta jornada. Enguany, el tema escollit és la cançó principal de la banda sonora de la pel·lícula “El Mag d’Oz”. Interpretaran una versió en català del tema “Somewhere over the rainbow”.

El coordinador d’activitats de l’Escola Freta, Manel Vicente, ha avançat que es farà una recollida de material escolar per completar la jornada solidària. Tot es donarà a Creu Roja Alt Maresme.

Aquest any al pati es representarà un llapis gegants i ho combinarem amb diferents murals (…) Vinculat al dret a l’educació, cada alumne portarà material escolar per donar-lo a la Creu Roja Alt Maresme.

L’activitat es farà a partir de les 16.00h al pati de l’escola. Serà la culminació de la feina de reflexió que s’ha estat fent a les aules sobre els drets dels infants que els ha permès adonar-se de les desigualtats existents. També al costat de casa.

Inculcar valors com el de la solidaritat és l’objectiu final d’aquesta iniciativa, que sempre ha estat molt ben rebuda per l’alumnat.

La societat catalana s’està acostumant molt a fer aquest tipus d’actes: ben aviat tindrem La Marató, aquest cap de setmana, el Gran Recapte. Aquí hi fa molt la família, al marge de l’escola. Ells sempre se sumen al carro de la solidaritat, estan molt oberts a ajudar, són molt tolerants; i nosaltres ens trobem amb reaccions d’ells que ens agraden moltíssim.

El Dia Internacional de la Infància es celebra el 20 de novembre, quan l’assemblea general de les Nacions Unides va aprovar la Declaració dels Drets de la Infància i que anys després donaria pas a la Convenció sobre els Drets de la Infància, que és d’obligat compliment per a tots els països firmants.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat