Montserrat Candini entregarà la vara d’alcalde a Marc Buch

Foto: Ajuntament de Calella

La vara que simbolitza l’autoritat a l’Ajuntament de Calella canviarà de mans demà dissabte. Montserrat Candini li entregarà a Marc Buch, escenificant així el relleu a l’alcaldia que ha vingut propiciat per la decisió d’ella de renunciar a les seves responsabilitats per centrar-se en la seva recuperació.

En una entrevista a Mataró Ràdio, l’exalcaldessa de Calella ha confirmat la seva presència al ple d’investidura per cedir el testimoni a Marc Buch, també del PDeCAT-Junts per Calella.

[Anirà al ple?] Sí, per passar el relleu a una persona del meu equip. L’alcalde Marc Buch m’ha demanat si li puc donar la vara, i ho faré encantada.

Candini ha precisat que el seu no és un adeu definitiu a la política, sinó que renuncia a l’alcaldia i a l’acta de regidora –com va dir en la compareixença en vídeo de la setmana passada– perquè les seves circumstàncies personals l’impedeixen ocupar-se’n amb la mateixa força i dedicació que fins ara.

La seva intenció és seguir al servei de la comunitat un cop estigui més recuperada.

No l’abandono del tot [la política]. Necessito és un temps per posar-me bona. Ho porto a l’ADN, perquè soc filla de la meva mare, que també ho portava l’ADN com a filla de republicà represaliat i empresonat. Quan em trobi més bé m’implicaré en un nivell ben diferent, però em costa molt estar allunyada del que passa a la comunitat. I utilitzo la paraula per referir-me al comú, conjunt d’homes i dones, que pot ser una ciutat, país o comarca.

Candini ha renunciat a l’alcaldia en favor de Marc Buch després d’11 anys al capdavant de l’Ajuntament de Calella. D’això també n’ha fet balanç i diu que del més positiu que s’emporta és el trasllat de l’antiga Escola Salicrú a l’equipament de la Fàbrica, rebatejada com Escola El Far.

Ha quedat una escola per emportar-se a casa amb un llacet. És un centre molt lluminós, que ha guanyat dos premis d’arquitectura, que confirmen que ha quedat una escola molt bonica.

A l’altre extrem, sobre el moment que personalment ha viscut amb més dolor, Candini ha recordat l’assassinat masclista de la Maria Luisa, una calellenca de 51 anys que va aparèixer morta al bar del Passatge Mercè Rodoreda que portava amb la seva parella. Ell va ser condemnat a 18 anys de presó pels delictes d’assassinat i maltractament habitual.

11 anys d’alcaldessa

En les darreres hores, i a les vigílies del ple d’investidura de Marc Buch, el PDeCAT-Junts per Calella ha distribuït porta per porta un llibret de balanç dels 11 anys en què l’alcaldia ha estat en mans de Montserrat Candini. Té sis pàgines i, a mode d’àlbum fotogràfic, recopila moments i projectes dels seus tres mandats municipals.

revista ok web

El llibret està estructurat en quatre grans eixos: projectes de transformació de la ciutat, accions per estar al costat de les persones, estratègia de posicionament a partir d’esdeveniments esportius i culturals, i creació de nous equipaments.

El partit hi recupera la fotografia dels equips que han acompanyat Montserrat Candini en els seus tres mandats municipals: 2011-2015, 2015-2019 i 2019-2022.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.