La renda per càpita calellenca torna a situar-se per sota la mitjana maresmenca

fira marinera web ok

La renda per càpita de Calella és de 15.400 euros per habitant, segons les últimes dades oficials, corresponents al 2019, i que ha aportat l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Malgrat que continua sent una de les més baixes de la comarca i es troba per sota la mitjana catalana, en quatre anys la xifra ha augmentat en 2.400 euros. Aquest és un indicador macroeconòmic que ajuda a analitzar el benestar social. Expressa la relació entre la generació de riquesa (PIB) i la població.

L’anàlisi feta per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal a partir de les dades publicades a l’IDESCAT, mostra que Calella se situa per sota de la mitjana comarcal, amb una renda per càpita de 15.400 euros per habitant. El municipi amb la renda més baixa és Tordera, amb 14.600 per habitant; seguit de Pineda, amb 14.800 euros; Malgrat de Mar amb 15.800 euros; i Mataró amb 16.000 per habitant.
rendes maresme

Une sxifres que fan contrast amb els cinc municipis maresmencs es troben entre els 10 catalans amb la renda per càpita més elevada. Són Alella, Cabrils, Cabrera de Mar, Teià i Sant Vicenç de Montalt i tots ells superen els 25.000 euros per habitant. Segons les darreres dades publicades, i corresponents al 2019, la renda familiar bruta disponible al Maresme supera en 200 euros la catalana i se situa en els 18.400 euros per habitant de mitjana. Aquesta xifra representa un increment de 600 euros respecte a les dades de l’any anterior. L’augment s’estén per tots els municipis, a excepció de Caldes d’Estrac que registra una davallada del 8% i Arenys de Mar és la localitat amb un creixement superior, gairebé d’un 20%.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *