Mor als 86 anys la fundadora d’Escoles Freta, Marisa Abadia

La fundadora d’Escoles Freta, Marisa Abadia, va morir el passat dia 12 de maig als 86 anys. La seva filla, Marta Pacheco, administradora de l’escola, ha destacat la importància de l’educació per la seva mare, que va crear una escola on tothom hi pot accedir i on els idiomes són un pilar fonamental.

Jo no se el que va suposar la Marisa per a l’escola, per a Calella, però el que si que se que ella, el que pretenia era crear una escola de qualitat amb un alt nivell d’idiomes a l’abast de tothom, ella volia que tothom hi pugués accedir i que fos un referent cultural a la comarca del Maresme, ja que el Freta va començar també a Mataró, n’hi ha a Mataró i a Calella. Ella va apostar fort per la FP, perquè volia que la FP fos una bona alternativa als estudis universitaris i aquí va ser una gran defensora. Esperem caminar nosaltres sobre les seves petjades. Ella tenia passió, sobretot si hi havia alumnes amb dificultats, aquests els agafava per banda i deia aquests deixeu-me’ls per mi i els anava adreçant i adreçant, vull dir que com més dificultats, més li agradava.

Marisa2Marisa Abadia va ser una dona emprenedora que als anys 60 va fundar el primer centre d’estudis Freta, una Acadèmia d’Idiomes a Mataró on s’impartia francès i anglès. Més endavant, Freta va anar ampliant l’oferta d’estudis amb la branca de Formació Professional i preparació per a la banca. L’any 1975 va obrir un centre a Calella, al carrer Indústria, on s’impartien estudis de Formació Professional, idiomes i cursos d’estiu, entre d’altres. L’any 1995 es varen traslladar els estudis de secundària a un nou edifici al carrer Costa i Fornaguera. En aquell moment s’amplia l’oferta amb l’Educació Infantil i es comença un P3 i un P4. Anys més tard es van construir els nous edificis de Primària i Infantil, al carrer Jovara, al costat del de secundària.

L’any 2009, Abadia es jubila i el que va ser el Centre d’Estudis Freta i després Escoles Freta, passa a mans dels seus fills, en Xavier i la Marta, els actuals titulars, i passa a anomenar-se Freta Educació Maresme. Marisa Abadia deixa una escola Freta ben consolidada a l’ensenyament comarcal i una empremta inesborrable a les ciutats de Mataró i Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *