El Sidral Solidari reivindica la diversitat cultural

Plafons de l’exposició "The blackway" que es podrà visitar al Sidral Solidari 2023 (Foto: Ruido Photo)

El Consell Municipal de la Solidaritat de Calella celebrarà aquest dissabte 1 de juliol una nova edició del Sidral Solidari, que enguany vol posar en valor la riquesa de la diversitat cultural. Ha triat el lema “Barrejant colors”. Les activitats es faran al Passeig Manuel Puigvert i començaran a les cinc de la tarda, amb l’obertura d’una exposició sobre el fenòmen de la migració d’Àfrica a Europa i la mostra d’entitats. A l’espai hi hauran carpes dinamitzades per l’Espai Jove amb jocs, tallers i activitats infantils. Avui n’han vingut a parlar a La Ciutat Maria Guri, membre del consell i una de les encarregades de redactar el manifest del 2023, i la tècnica de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Calella, Mariona Grau.

El projecte de Ruido Photo sobre les rutes migratòries d’Àfrica cap Europa que porta per títol The blackway es podrà visitar aquest dissabte al Passeig Manuel Puigvert, dins la programació del Sidral Solidari que en aquesta edició del 2023 reivindica el valor de la diversitat cultural.

D’aquí el lema Barrejant colors, tal com ha explicar Maria Guri, membre del Consell Municipal de la Solidaritat de Calella, que l’organitza.

El concepte de l’enriquiment que suposa que persones diferents, que pensem i parlem diferent, barregem la nostra manera de fer com si fossim colors. És una experiència que sovint aporta coses positives.

Demà dissabte 1 de juliol l’activitat quedarà concentrada a la zona del monument a La Sardana. Amb espectacles infantils, un concert de Dave Zulueta – exconcursant d’OT –, i la lectura del manifest del Sidral Solidari 2023.

Mariona Grau, tècnica de Joventut de l’Ajuntament de Calella, ha comentat la resta de propostes que s’han organitzat en col·laboració amb l’Espai Jove, l’associació Udols de Foc i la Fundació Grup Tercer Món Mataró.

Tindrem set entitats que exposaran els seus projectes, Udols de Foc s’encarrega del servei de bar i hi haurà unes carpes de l’Espai Jove per a les activitats de dinamització infantil. A més, hi haurà un joc gegant sobre el fet migratori i l’experiència dels refugiats.

El Sidral Solidari és una de les principals activitats que organitza el Consell Municipal de la Solidaritat de Calella, un òrgan consultiu i de participació que permet recollir l’opinió de les persones i entitats relacionades amb la solidaritat i la cooperació i que proposa línies d’actuació conjuntes fa un seguiment de la política que es porta a terme des de l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *