Mossèn Cinto Busquet dona suport a l’escrit del bisbe Novell sobre l’homosexualitat

El responsable de la parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella, mossèn Cinto Busquet, dona suport al bisbe de Solsona, Xavier Novell, en el seu escrit del Full Diocesà en què vincula l’homosexualitat amb l’absència d’una figura paterna.

Segons mossèn Cinto Busquet, el bisbe Novell comenta la carta apostòlica del papa Francesc «Amoris Laetitia», l’alegria de l’amor. Un document on el pontífex analitza a fons la figura del matrimoni, la família i la proposta cristiana al respecte: “El bisbe Novell comenta el Papa. En aquest context sobre la importància de l’educació dels fills en un context d’amor, lligant l’amor dels esposos amb la transmissió de la vida, és a dir, per ser més clars, relacionant el sexe amb l’amor, que és el gran problema d’avui dia en què hi ha un sexe desfrenat, sense posar-ho en relació amb l’amor. Ell fa una referència en el que pot ser una possible causa d’homosexualitat que molts psicòlegs també ho pensen, sense fer cap condemna, simplement constatar un fet”.

El responsable de la parròquia de Calella creu que s’ha tret de context l’escrit del bisbe de Solsona amb uns interessos molt clars de desprestigiar l’Església. Creu que la denúncia que el col·lectiu Colors de Ponent ha presentat contra el bisbe Novell davant l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya no anirà enlloc: “Està totalment fora de context. Que presentin una querella però no en trauran res perquè vaja… em fa una mica de pena que aquestes coses es portin fins aquest extrem. Aquest col·lectiu està dolgut perquè l’Església encara opta per una certes posicions. S’han de respectar totes les opcions de les persones però que no tot es posi en el mateix sac”.

Mossèn Cinto Busquet va més enllà en considerar que «el lobby homosexual i transsexual» aprofita qualsevol cosa per carregar contra l’Església i els seus representants: “Ens trobem una vegada més amb el lobby homosexual i transsexual, etc… que ara per qualsevol cosa que algú digui i sobretot si és d’Església, ja apunta amb la pistola. I per tant, em sembla que no hem de ser tan curts i caure en aquesta política visceral i molt tendenciosa, aquí no estem parlant d’un tractat sobre el tema ni cap condemna del bisbe Novell, estem parlant d’un tractat del Papa que està totalment validat”.

El responsable de la parròquia de Calella recorda que l’Església no condemna a les persones homosexuals, només es limita a donar-los orientacions per viure segons el catecisme eclesial.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *