Mossos d’Esquadra insisteix que per Nadal cal augmentar la precaució per evitar robatoris

Josep Pujadas i Llorenç Silva als estudis de Ràdio Calella
Josep Pujadas i Llorenç Silva als estudis de Ràdio Calella

El dia 30 de novembre va començar l’Operació Grèvol que posa en marxa el cos de Mossos d’Esquadra i que durarà fins passat el primer cap de setmana de rebaixes, a mitjans de gener. Es fa des de fa 5 anys per èpoques nadalenques amb l’objectiu de reforçar la seguretat en zones comercials i lúdiques. I també a casa.

La gran concentració de persones en llocs comercials, fires, mercats medievals o esdeveniments socials que es produeixen al voltant de Nadal fa que s’incrementin també els furts i els delictes. Per evitar-los al màxim, Mossos d’Esquadra activa l’Operació Grèvol. Un dels primers objectius és donar consells pràctics de seguretat als comerciants i també als compradors i clients, per evitar que siguin víctimes de furts o robatoris. També s’adreça als veïns i ciutadans que marxen de casa aquestes festes i deixen la casa buida uns dies.

Els Mossos reparteixen consells d’autoprotecció i mesures de seguretat en díptics a Calella, a través de l’Associació de Comerciants. Però visualment la posada en marxa d’aquesta campanya també es nota amb l’increment de la presència policial al carrer.

Ho han explicat a Ràdio Calella el Caporal Llorenç Silva, coordinador de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Maresme, i Josep Pujadas, agent de Mossos d’Esquadra de Pineda i de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat: “Es fan patrulles mixtes amb un agent de Policia Local i un agent de Mossos d’Esquadra, i anem caminant per les zones comercials -en el cas de Calella és sobretot el C/ Església però també a la resta de comerç- sobretot a les hores punta i quan hi ha més comerç i més gent per haver-hi visibilitat policial, prevenir i evitar que els lladres pensin que pot ser fàcil el robatori. I també per assessorar en qualsevol dubte que pugui tenir el comerciant o la persona que vol comprar“.

De cara al ciutadà també hi ha consells per quan se surt al carrer amb diners en efectiu per anar a comprar. Una recomanació és no portar bitllets i pagar amb targeta de crèdit. I si es porta una important suma de diners en metàl·lic, val més repartir-los a diferents llocs. Però en tots els casos el millor és vigilar les pertinences i posar-ho difícil al lladre que pugui estar a l’aguait. “No portar la cartera dins la bossa de mà, ni oberta o deslliurada del cos. Es donen moltes facilitats i llavors és quan es provoquen aquests fets. Cada cop menys, però continua passant. S’ha d’estar alerta i vigilar“.

I en cas que la intenció sigui anar a passar el Nadal fora de casa, convé no dir-ho a gaire gent i prendre una sèrie de precaucions. “Si hem de marxar no publicar-ho a les xarxes socials i anar en compte on i a qui comentem que anem de vacances. S’ha de mirar que hi hagi un veí o familiar de confiança que faci inspecció de casa nostra, mirar de deixar algun aparell de ràdio o TV, o la llum, amb un temporitzador que es vagi encenent i apagant de forma periòdica per donar la sensació que hi ha algú al domicili. I si sortim -encara que siguin 5 minuts per anar a buscar el pa- tanquem la porta amb clau“.

També es demana a les comunitats de veïns que no obrin la porta del carrer a desconeguts.

Els agents dels Mossos han afirmat que amb els anys també augmenta la picaresca dels lladres i les estafes cada cop són més elaborades, però convé no deixar-se enganyar per cap estafa o explicació que soni poc convincent, i avisar immediatament a la policia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat