Democràcia i Llibertat reuneix a Calella electes locals i el “planter femení” de candidates a les generals

Democràcia i Llibertat ha reunit a Calella les dones que ocupen les primeres posicions de la llista de la coalició per les comarques de Barcelona. Acte de campanya per a les eleccions generals del 20-D que ha tingut lloc al recinte del Far, i en el qual la número 2 al Senat, Sílvia Requena, ha afirmat que una àmplia representació del sobiranisme a la Cambra Alta podrà frenar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució que comportaria la suspensió de l’autonomia de Catalunya. La diputada i alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha assegurat que les eleccions de diumenge seran la tercera estació del procés que va prendre volada el 9-N, va seguir el 27-S i acabarà fent que es negociï “de tu a tu” la independència del país.

Sílvia Requena acudia aquest migdia al Far de Calella en un acte de campanya de Democràcia i Llibertat, que ha congregat les dones que ocupen les primeres posicions de les llistes per a les comarques de Barcelona que la coalició presenta al Congrés i al Senat. És la número 2 que la candidatura presenta a la Cambra Alta, i ha intervingut en l’acte de campanya al costat de Montserrat Candini, qui acaba de canviar el seu escó a Madrid pel del Parlament de Catalunya.

Requena ha definit la candidatura de Democràcia i Llibertat com “la successora natural” de la llista de Junts pel Sí a Catalunya, en tant que és coalició de partits i hi suma independents. Ha justificat la importància de la participació de l’electorat sobiranista a les generals perquè el seu vot del 27-S estigui representat i defensat a Madrid. “No anem a a quedar-nos impassibles davant la idea de submissió de la ciutadania i d’atacs a les llibertats de tot un poble. Si les persones creuen que aquest també és el vot de la seva vida, part del vot ja emès, i de les accions que s’han fet de manera sostinguda, tindrem possibilitats reals de representar el poble català”, ha afirmat la candidata.

La número 2 de la llista de Democràcia i Llibertat ha posat un exemple de com el vot sobiranista podrà influir en la política d’Estat, quan vagi dirigit a obstaculitzar el procés d’independència. “De la Cambra Alta en depèn que, davant d’una eventual suspensió de l’autonomia de Catalunya per aplicació de l’article 155 de la Constitució, cal una majoria absoluta dels membres del Senat i només així, qui pot permetre que prosperi. Per tant, quants més senadors enviem amb capacitat sobiranista al Senat, més possibilitats per defensar l’autogovern”, ha indicat Requena.

La diputada i alcaldessa de Calella, Montserrat Candini ha advertit a les candidates per a les generals que es trobaran a Madrid un entorn menys receptiu a la contribució de les dones en política. Amb tot, ha manifestat que “no hi ha cap societat madura ni intel·ligent que pugui permetre’s marginar el talent femení perquè és el que respon d’una manera més directa als ‘inputs’ que la societat reclama”.

Al Far de Calella s’han reunit electes locals de CDC com ara les alcaldesses de Vic, Vilanova i la Geltrú o Sant Pol, a més de les regidores del partit a l’Ajuntament de Calella. Però també part del “planter femení” que Democràcia i Llibertat presenta a les generals. Míriam Nogueras, Carme Sayés i Cristina Xatart -les número quatre, nou i dinou de la llista al Congrés per Barcelona-, i Glòria Freixa, número quatre de la llista al Senat, també per les comarques barcelonines.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.