Marc Castells: “Calella pot ser la punta de llança del que ha de ser el turisme en el futur”

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va inaugurar ahir l'escultura "La Maleta"
El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va inaugurar ahir l'escultura "La Maleta"

En el marc del Dia Mundial del Turisme, el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va inaugurar ahir la cinquena figura del projecte «Calella, ciutat d’escultures». Una maleta plena de llibres que homenatja el fet de viatjar i, en especial, el turisme cultural. Castells va apuntar Calella com a model de referència del turisme, afirmant que pot ser la punta de llança del que ha de ser el turisme en el futur.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, Castells va destacar que la nostra ciutat treballa en la bona direcció, la d’un turisme de qualitat i sostenible, un fet que es veu en la quantitat de segells Biosphere -fins a onze- que tenen diverses empreses i localitzacions de Calella.

Quan parlem de sostenibilitat, hem d’entendre un concepte molt ampli de la paraula, per tant, la qualitat, que la gent estigui bé, tant els que viuen del turisme com els que venen a fer turisme. Per tant, jo penso que aquesta és la línia correcta. Des de la Diputació hi estem apostant de manera molt important i a Calella, amb aquest magnífic Museu del Turisme, únic al món i que el fa singular, penso que estem posant unes bases molt sòlides perquè Calella pugui ser la punta de llança del que ha de ser el turisme en el futur. En el passat potser s’han fet algunes coses malament, però ara en el present, i aquí a Calella, s’estan fent molt bé les coses.

Marc Castells va qualificar d’extraordinari el projecte «Calella, ciutat d’escultures», que s’emmiralla en Bratislava.

Em sembla extraordinari el fet que aquest any a Europa es celebri l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i això ho relliguem, a part de amb aquesta escultura sobre la maleta i l’aposta pel turisme cultural, també, el fet que avui sigui el Dia Mundial del Turisme. Penso que fa d’aquest projecte, un projecte únic. El fet que estem en un lloc que fa 65 anys va donar un tret de sortida pel canvi en positiu, la millora de les oportunitats de la gent, creixement econòmic, el fet que tothom pugui viure molt millor a través d’un sector econòmic que en el món és el 10% del PIB i al nostre país, a Catalunya, és el 12%.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, també va posar de relleu la importància del turisme a la nostra ciutat i va agrair el canvi de mentalitat dels empresaris del sector turístic.

Per nosaltres és molt important que aquest turisme que treballem d’una manera molt clara, amb el conjunt d’empresaris que ens acompanyen, i també la presidenta de l’ATC, que anem plegats cap al model de qualitat. Canviar la cultura empresarial no és fàcil, perquè moltes vegades, en un món en el qual la immediatesa i el consumisme ens porta, ens pot arribar a semblar que allò que fem de diners, d’una manera ràpida, ens pot perdurar. En canvi, canviar el marc mental i fer que de la qualitat, de ben segur que dura, i la quantitat el que fa és malmetre tots els propis recursos, jo crec que és un esforç de cara a que el propi empresariat ha assumit de fa molt de temps i us en vull donar les gràcies.

A la inauguració de l’escultura de la maleta van assistir també altres personalitats destacades de la comarca, com el president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Triadó, o l’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat