“Mugling”, d’Iu Juhé, premi Torretes al millor curt d’un realitzador calellenc

“Mugling” és el curtmetratge que ha guanyat el Premi Ciutat de Calella i 100€ al millor curtmetratge d’un realitzador calellenc del 25è Trofeu Torretes que convoca Foto-Film Calella.

A prop de Kathmandhu hi ha Mugling, una població on un gran nombre de nens treballen per subsistir. Aquests nens, abandonats pels seus pares, han de dedicar els seus esforços a tirar endavant. Una història que també es pot extrapolar a la resta del Nepal i, fins i tot, a Àsia i la Índia. Una trista realitat, que va originar aquest projecte, on Ïu Juhé va gravar el dia a dia d’alguns petits i, així és com coneixem a Bishal.

Tot anant cap a Kathmandhu vam parar a un poble que es diu Mugling, que està molt a prop de Kathmandhu. Allà vam veure un poble, on sobretot, hi ha molts de nanos que treballen, i vam descobrir una trista realitat al Nepal. Llavors vam decidir seguir alguns d’ells en el seu dia a dia.

El curtmetratge va sorgir d’un viatge al Nepal que, ara farà uns tres anys va fer Juhé. Sempre que viatja porta la càmera, una de les seves aficions que el va dur a gravar aquesta història al llarg de dues setmanes. Una de les dificultats que va trobar durant aquests dies és l’idioma perquè no parla Napalí, però un traductor el va ajudar amb la comunicació.
D’altra banda el muntatge del documental, fet per Jordi Matas, ha necessitat molt de temps i dedicació.

Iu Juhé, no esperava el premi que li ha arribat amb sorpresa.

Ha arribat de sorpresa. Tot premi benvingut sigui i, agraït i content d’aquest premi. Sempre quan es fa una feina, que te la valorin és maco i, que hi hagi reconeixement és important i molt content.

Tot i que “Mugling” expliqui un aspecte negatiu no és un documental pessimista, sinó que està enfocat en el personatge, l’esforç i el coratge per seguir endavant. Un curtmetratge per conèixer la realitat d’uns nens que dediquen molt d’esforç, i alhora, il·lusió al seu dia a dia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *