Xavier Ponsdomènech (alcaldable ERC): “Tenim un gran projecte pel carrer Jovara”

L’alcaldable d’ Esquerra Republicana per a les properes eleccions municipals, Xavier Ponsdomènech, ha explicat que un dels punts destacats del seu programa electoral és un gran projecte de transformació per al carrer Jovara. Així ho ha explicat Ponsdomènech al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV. El cap de llista d’ERC no ha donat molts detalls a l’espera de obrir unes jornades de participació perquè tothom qui vulgui pugui dir la seva.

Ponsdomènech ha deixat clar que presentaran un programa de canvi transformador per a Calella. Un dels punts importants serà al carrer Jovara. El cap de llista de la formació republicana ha dit que es basarà en fer un projecte enmig de la cituat que trenqui l’hegemonia actual que regeix Calella com a municipi allargat i estret.

Calella té la mateixa forma que la comarca del Maresme, és allargada i estirada. Tenim la via del tren, la Nacional i els espais naturals que són un punt fort del nostre programa perquè ens ho creiem que és una aposa de futur. Molt ràpidament, com que és allargada i estreta, d’alguna manera farem un projecte enmig de la ciutat que trenqui aquesta hegemonia

Ponsdomènech ha parlat també de la importància que tenen per ERC els espais naturals de la ciutat, el litoral i el Parc Dalmau. Sobre el Parc, ha parlat de preservar-lo i de definir-ne els usos per dinamitzar-lo. Sobre la façana marítima, ha esmentat la necessitat de trobar una alternativa per treure els cotxes aparcats de litoral.

No pot ser que siguem dels pocs pobles de la comarca del Maresme que tinguem cotxes aparcats que ens parteixen el Passeig i la platja. Això us ho imagineu a Pineda que ha fet aquest passeig tan maco i tan florit? no hi ha ni un cotxe al passeig… Ens hem de poder imaginar també una Calella sense cotxes allà. Evidentment que per arribar a fer un projecte així hem de tenir alternatives perquè aquests cotxes puguin aparcar en un altre lloc i això també ho estem treballant. Hem de començar a projectar una Calella transformadora

El candidat d’ERC a les properes municipals ha estat crític amb el que considera manca de transparència del govern actual. Un bon exemple és, segons afirma, el projecte presentat ara fa uns dies per ampliar l’Hospital Sant Jaume a l’anomenat pàrquing 2 gràcies a un acord amb el propietari i els supermercats ALDI. Ponsdomènech no ho veu amb bons ulls per raons diverses. La proximitat d’una nova superície comercial amb el petit comerç i la inconveniència de posar en un mateix espai comerç d’alimentació i salut. El candidat d’Esquerra considera que és una manera de vendre fum.

I ara volem posar a 300 metres un supermercat d’una multinacional barrejat amb temes de salut? es ven que serà una ampliació de l’ Hospital. No, no ho veiem bé. A més a més es fa previ a les eleccions, guanyarem nosaltres i això serà una patata calenta que haurem de solucionar i fer d’una altra manera. Aquestes coses no es podem fer a tres mesos vista de les eleccions.

Xavier Ponsdomènech també ha deixat clar que si governa Calella no acollirà la Volta Ciclista Catalunya. Ponsdomènech qüestiona el retorn d’aquesta gran activitat a la ciutat com també el de l’ Ironman, tot i que en aquest segon cas espera poder contrastar encara les xifres per decidir.
El que sí que té clara és una aposta part d’ERC per invertir en l’esport base a la nostra ciutat.

Ponsdomènech, que lidera el projecte d’ERC de cara a les properes municipals com a independent, no ha volgut donar més detalls sobre la llista de persones que l’acompanyaran. La seva presentació oficial serà el proper diumenge 17 de març a les 11 del matí al Passeig Manuel Puigvert. En aquest cas estarà acompanyat d’ Annabel Moreno, alcaldessa de d’Arenys de Mar i vicepresidenta de l’AMI.

Podeu veure l’entrevista que li hem fet al programa La Ciutat a Xavier Ponsdomènech aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *