El conseller Mundó posa la citació al restaurant El Galliner com a exemple de vulneració de l’Estat de dret

Imatge d'arxiu

El propietari del restaurant El Galliner de Calella declararà aquest migdia a la comandància de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca per haver exposat un cartell en què informava que no servirien “a les forces d’ordre públic no autonòmiques”. Aquest cartell va ser la reacció dels propietaris de l’establiment a les càrregues policials de l’1 d’octubre i quan encara agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional estaven allotjats en diversos hotels de la ciutat.

La seva citació s’emmarca en la investigació ordenada per la Fiscalia al servei especial de Delictes d’Odi i Discriminació de Barcelona, en la qual també s’hi han inclòs els hotelers de Calella i Pineda de Mar, segons ha confirmat TV3.

El conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, s’hi referia dissabte des de Calella concloent que s’està vulnerant l’Estat de dret. Denunciava que s’estigui insistint en donar una sortida judicial i legal al que és, en essència, un conflicte que requereix de solucions polítiques.

“Cadascú en el seu establiment pren les decisions que considera més convenients. Evidentment, els fets desmenteixen aquesta premissa, perquè en un estat de dret moltes de les coses que estem veient no succeirien, no veuríem com persones innocents estan avui dia a la presó per un delicte que no han comès. Si algú creu que aquesta via és el que pot convèncer més de dos milions de persones, és evident que no només no ho resoldrà sinó que segurament encara accentuarà més la necessitat de trobar aquesta solució política”, va dir Mundó en declaracions a Ràdio Calella TV.

Carles Mundó va presidir el Dia de la Justícia de Pau a Catalunya, dissabte a Calella i organitzada per l’Associació Catalana en Pro de la Justícia. Una commemoració en què, entre d’altres, es va posar sobre la taula l’estat de la Justícia de Pau a Catalunya.

Els jutges i exjutges de Pau que formen part de l’associació refusen les últimes reformes fetes perquè, exposen, no donen resposta a les necessitats de la societat. Igualment, els associats van fer explícit el seu suport al conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya. “Ens tindrà al vostre costat en la defensa d’una justícia democràtica, que no ho serà si no és de proximitat al servei dels ciutadans”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *