Música balcànica a les NEC d’avui

El concert dels Barcelona Gipsy Balkan Orchestra canvia d’ubicació a la sala Mozart de Calella a conseqüència de la pluja. La hora es maté a les 10 del vespre.

El grup de música klezmer i gitana de l’est d’Europa que, s’ha convertit en tres anys en un referent de la música balcànica a Barcelona amb una important projecció internacional. Presentaran el seu últim disc ‘Del Ebro al Danubio’.

La seva música provè dels antics països com: Iugoslàvia, Grècia, Rumania, Ucraïna, Bulgàri. També fan música dels gitanos i jueus d’aquesta zona. Assegura la Sandra, veu cantant dels Gipsy, que amb els viatges aprenen molta varietat de música com per exemple la russa o la de Turquía.

Els agrada la barreja de varietat de música que troben al món àrab, on confluèixen la cultura occidental i oriental.

Es van convertir en el grup de música tal i com el coneixe’m ara perquè havien de canviar a nivell personal. Creuen que treballar en equip treu la màgia de la música que fan.

El seu proper projectes és experimentar amb la música que els apassiona i col·laborar amb músics d’arreu del món ja que asseguren que els enriquex molt. de Entre desembre i gener  grabaran el següent disc perquè tenen molt de repertori.

 

Podeu recuperar l’entrevista sencera a la cantant, la Sílvia:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *