Nadal sense “pastorets”

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

Joventut Artística ha fet prevaldre el principi de prudència i aquest Nadal no farà les tradicionals representacions de “L’estel de Natzaret” de Ramon Pàmies, els “pastorets” que sempre s’han posat en escena a Calella amb motiu de les festes. El grup exposa les dificultats per complir amb totes les mesures de seguretat anti-Covid, especialment en una obra coral que implica posar molts actors i actrius de totes les edats dalt l’escenari.

Carme Horta, de Joventut Artística, ha explicat aquest matí al programa La Ciutat que no s’han plantejat fer les representacions fora de l’Orfeó en un altre espai més ampli tant entre bambolines com per al públic. I ha comentat els motius de la decisió d’anul·lar els pastorets d’aquest primer Nadal marcat per la pandèmia.

No es faran els “pastorets” i no per la gestió del públic, que ens està funcionant molt bé amb les mesures del 50% d’aforament que ja estem aplicant; sinó que el problema el tenim amb els actors. El vestuari tampoc el podem fer servir perquè no hi ha ventilació. I si cada any tenim aglomeracions a l’escenari i abaix, imagina’t aquest any. No ens volem arriscar.

Malgrat el context actual, el grup calellenc ha obert inscripcions per al concurs de teatre amateur del 2021 i ja compten amb una trentena de companyies, de les quals en seleccionaran 8 perquè es representin durant la pròxima temporada.

Tot just s’acaba de fallar la 46è Premi Ciutat de Calella, que ha reconegut amb el guardó al millor muntatge al Grup Impuls Teatre de Molins de Rei per l’obra L’home amb ulleres de pasta. El premi al millor conjunt ha estat pel Grup Pierrot Teatre de Centelles per L’Inspector i el que concedeix el públic ha anat a parar al Grup Abraxas Teatre de Barcelona per Busqueu-me un tenor. Montse Albás ha rebut el premi Joan Cordon a la millor direcció per la seva feina amb L’inspector.

En les categories interpretatives, premi al millor actor per a Joan Escudé del Grup Abraxas Teatre de Barcelona per Busqueu-me un tenor i a la millor actriu per a Esther Roca del Grup Pierrot Teatre de Centelles per l’obra L’Inspector. Francesc de Dios del Grup Teatre del Talión de Lleida, premi al millor actor de repartiment pel seu paper a La importància de ser Frank; i a la millor actriu de repartiment per a Mireia Pons del Grup Impuls Teatre de Molins de Rei per l’obra L’home amb ulleres de pasta.

Carme Horta ha posat de relleu la qualitat de totes les obres que va haver de valorar el jurat del concurs.

Un nivell molt alt, el jurat va tenir feina. Un concurs de teatre no és una cursa que guanya el que arriba primer, depèn de com ho veu cada membre del jurat que dona la seva puntuació i de la mitjana de totes.

Els premis del 46 concurs de teatre amateur Premi Ciutat de Calella es van entregar diumenge després de l’estrena de Litus, la nova producció de Joventut Artística amb el planter del grup i sota la direcció de Montse González.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat