Neix el projecte “Les lletres de l’Encenall”

El Club Social l’Encenall i l’Hospital de Calella han posat en marxa el projecte “Les lletres de l’Encenall”. Una iniciativa molt tendre que té per objectiu fer arribar a tots els nadons nascuts al Sant Jaume el seu nom fet amb lletres de roba que confeccionen a mà els mateixos usuaris del recurs que gestiona l’AVAH. El projecte es posarà en marxa dilluns a partir de dilluns coincidint amb Sant Valentí.

A partir de dilluns tots els nadons que neixin a l’Hospital de Calella rebran el seu nom fet amb lletres de roba que es penjarà al seu bressol. Unes lletres fetes a mà pels usuaris del Club Social l’Encenall que s’encarreguen de la seva confecció, planxat, empaquetat i distribució a la planta de neonatologia del centre calellenc. Eva Luis, una de les usuàries del recurs, es mostra molt orgullosa de poder participar en aquest projecte tan dolç i explica que les lletres les confeccionen amb molt d’amor i delicadesa.

És una feina que fem amb molt de carinyo i orgull. Jo soc mare i sé que aquell dia és molt especial. Amb aquest projecte mostrem que som capaços de moltes coses, que no només som discapacitats.

La iniciativa està inspirada en “Les lletres de la Rita” un projecte nascut l’any 2017 a l’UCI neonatal de l’Hospital Vall d’Hebron i que de mica en mica s’ha estès per diferents centres hospitalaris de Catalunya. Maria Antònia Pujol, coordinadora del projecte, detalla com ha arribat la iniciativa a Calella.

És un projecte molt bonic, molt dolç i engrescador. Està inspirat en les lletres de la Rita que funciona en diversos hospitals. Unes voluntàries ens ho van proposar, vàrem presentar-ho, vam veure que els nostres usuaris ho podien fer i és una cosa molt dolça.

Pujol explica que, a part de ser un projecte molt tendre, aquest tipus d’activitat té nombrosos beneficis per als usuaris del Club Social L’Encenall, ja que se senten involucrats en un projecte i poden col·laborar al fet que hi hagi persones felices a partir d’aquest obsequi.

Des del club social l’Encenall es fa un agraïment especial a tota la seva xarxa de col·laboradors, que els han fet arribar tots els elements necessaris per impulsar el nou projecte. Això si, continuen fent una crida a totes aquelles persones que tinguin retalls de roba i no els vulguin, que els hi facin arribar.

Fem una crida a totes les persones que puguin tenir retalls o llençols, o algun pedaç que no han utilitzat mai, que ens ho facin arribar, perquè totes les teles ens van bé. Poden portar-ho directament a l’Encenall o si coneixen alguna persona de l’AVAH doncs donar-li.

El club social l’Encenall és un recurs d’atenció a persones amb dificultats d’inclusió social i comunitària que realitza bona part de les seves activitats a l’hotel d’entitats de la Fàbrica Llobet-Guri.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.