Esquerra denuncia un nou retard en les obres a la carretera N-II entre Tordera i Maçanet

Les seccions locals d’Esquerra de diverses poblacions del Maresme i la Selva, entre elles Calella, han denunciat els repetits endarreriments en les obres de remodelació del tram de carretera N-II entre Tordera i Maçanet, que hauria d’haver entrat en funcionalment l’abril del 2022. La nova previsió ho posposa fins l’estiu de l’any vinent. Pels republicans, això significa dotze mesos més de restriccions, embussos i un augment de la sinistralitat en aquest tram de 7,3 quilòmetres entre Can Bartrolí i Cal Coix.

Marta Paset, regidora d’Esquerra a Tordera i consellera comarcal pel partit republicà, s’ha mostrat escèptica amb el nou termini anunciat per la finalització de les obres en un tram de carretera on s’han succeït els treballs i les problemàtiques. El projecte es va aprovar l’any 2012 i les obres no van començar fins el 2019, amb una inversió de més de 21 milions d’euros.

El primer termini era el març i ara ens han dit l’estiu vinent, sense concretar si serà el juny o el setembre. Sobre la marxa anirem veient si compleixen els terminis o no, molt optimistes no som. Aquesta preocupació l’hem traslladat al Grup Parlamentari d’Esquerra i al Servei Català de Trànsit per si poden adoptar alguna mesura, però és un projecte del Ministeri i poca cosa hi podem fer, a banda de pressió.

Les obres s’estan fent en un tram de 7,3 quilòmetres on hi ha múltiples restriccions de circulació que pateix la ciutadania que entre setmana s’ha de desplaçar a Girona per treballar o estudiar; i que s’incrementen el cap de setmana. La consellera comarcal d’Esquerra també posa l’accent en la sinistralitat que s’hi concentra.

Com a derivada, els transportistes que busquen l’alternativa per camins secundaris no urbanitzats.

Per l’increment de les vendes online, últimament hi ha molt repartiment amb servei de missatgeria amb furgonetes que busquen vies alternatives per esquivar les retencions, bàsicament per camins d’urbanitzacions de Tordera, que ni tan sols estan asfaltats, amb les conseqüents molèsties per als veïns.

Esquerra es queixa de la decisió del Ministeri de Foment de descartar el desdoblament del tram al·legant motius econòmics, el que –segons els republicans– ajudaria a tenir una millor fluïdesa de trànsit.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *