Neix una nova associació maresmenca per ajudar a les famílies de nens amb càncer

ASSO MARIONA

Per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer, que se celebra avui, el programa La Ciutat ha donat a conèixer aquest matí a una nova entitat: l’Associació Familiar de Nens i Nenes del Maresme amb Càncer Mariona. Una entitat que tot just comença a caminar i que neix arran de l’experiència de la mateixa Mariona amb la malaltia. Després d’haver patit dues leucèmies molt agressives quan era petita, la jove maresmenca i la seva mare han decidit emprendre aquesta aventura per ajudar a altres famílies que passen pel mateix procés.

Fa 16 anys la Mariona va viure en primera persona tot el que representa tenir un càncer. Li van diagnosticar, fins a dues vegades, una leucèmia molt agressiva que finalment, amb molt d’esforç, paciència i gràcies a uns grans metges, va poder superar. La Mariona i la seva mare, la Isabel, aquest matí han recordat al programa La Ciutat com va ser tot el procés que van iniciar l’any 2004.

La Mariona era una nena que va néixer i créixer molt sana. Fins que un dia, abans de fer els 8 anys, li va aparèixer un gangli darrere l’orella. Aquest gangli va desembocar en una leucèmia de les més agressives. Vam tenir ingressos molts llargs, vam passar molt temps a l’hospital, amb diverses complicacions i va ser molt dur.

Ara, amb l’experiència viscuda i coneixedores del que representa per a una família el diagnòstic d’un càncer a un menor, han decidit emprendre una nova aventura creant l’Associació Familiar de Nens i Nenes del Maresme amb Càncer Mariona. Una entitat que vol crear una comunitat entre les famílies maresmenques que pateixen la malaltia i ser un grup de suport. La mateixa Mariona ha explicat que l’associació pretén donar suport emocional als pares i mares en el llarg procés d’hospitalització que pot representar un càncer infantil. També té per objectiu poder oferir ajudes econòmiques per cobrir desplaçaments.

En estar molt pendent de mi, els meus pares, per tot el tema de les hospitalitzacions, el meu germà queda com en un segon pla. I això passa amb moltes famílies amb fills amb càncer, que molts cops tenen problemes per conciliar. Per això hem pensat que des de la nostra entitat que volem ajudar-los posant cangurs o que la seu pugui ser un espai d’acollida pels germans. A més, també tenim per finalitat ajudar-los econòmicament amb el tema desplaçaments.

Per començar a recaptar fons, l’entitat ha dissenyat unes dessuadores i samarretes solidàries que ja estan disponibles a les seves xarxes socials.

Per posar-se en contacte amb ells tan sols cal trucar al 93 824 11 84 o visitar la seu ubicada a la Rambla número 10 de Mataró.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *