Neix una nova entitat a Calella: la Unió Senegalesa per la Solidaritat i el Desenvolupament Ciutadà

USSEC

Combatre l’absentisme escolar dels infants i joves i defensar els drets de les dones són la principal missió de la nova entitat fundada a Calella i que pretén aplegar tota la comunitat senegalesa de la ciutat. Es diu Unió Senegalesa per la Solidaritat i el Desenvolupament Ciutadà (USSEC), que té vocació nacional i que es presentarà en societat aquest dissabte 12 de gener en el marc d’una festa a la sala polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri.

Les representants de la nova associació senegalesa han explicat quines són les principals preocupacions que els han portat a constituir-se formalment a Calella. Ho va explicar Maimuna Sabaly, secretària de l’USSEC, al programa Ona Maresme de Ràdio Calella TV.

Hem crescut aquí i volem promoure la solidaritat i la cultura senegalesa, les llengües, la col·laboració activa, analitzar les causes del fracàs escolar… Moltes coses, però començarem a poc a poc i amb bona lletra.

Combatre l’absentisme i el fracàs escolar i defensar els drets de les dones se situen entre els principals objectius de la Unió Senegalesa per la Solidaritat i el Desenvolupament Ciutadà, que s’ha creat a Calella però té vocació d’ampliar el seu àmbit d’actuació i tenir presència arreu de Catalunya, allà on visquin persones originàries del Senegal. Per començar, demanen la col·laboració i el suport de les administracions locals.

PHOTO-2019-01-09-13-25-49Per donar-se a conèixer aquí, dissabte faran una festa de presentació a la Fàbrica Llobet-Guri que començarà a les dotze del migdia.

A les 12 començarà la presentació, a les dues hi haurà el dinar; i cap a la tarda, espectacles, demostracions d’acrobàcies amb foc… Ningú hi pot faltar.

Aissatou Balde és la presidenta de l’USSEC.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat