No pagar la pensió dels fills és violència econòmica

menjar nens

Deixar de pagar la pensió d’aliments als fills també és violència econòmica. Una sentència del Tribunal Suprem ha condemnat a sis mesos de presó a un home per abandonament familiar en deixar de pagar voluntàriament 34.639 euros a la seva dona malgrat tenir prou capacitat econòmica. Avui a La Ciutat la lletrada especialista en Dret de Família, Maria León ha explicat tots els detalls d’aquesta sentència pionera i ha apuntat que marcarà un abans i un després perquè obre la porta a denunciar per maltractament i aconseguir penes més elevades.

Deixa de pagar la pensió es considera que és violència econòmica perquè el progenitor deixa en estat de precarietat i amb mancances als seus fills. Es considera que aquest incompliment victimitza doblement la mare, perquè l’obliga a fer un esforç de cura, privant-se ella d’atendre les seves necessitats, per cobrir els fills, mentre que el pare ignora la seva obligació moral i natural. Segons la lletrada, Mireia León, aquesta sentència obre un abans i un després per aconseguir sentències similars i penses més elevades.

Sí que marca un abans i un després perquè fins ara aquest impagament de pensió d’aliments està tipificat en el codi penal com un delicte d’abandonament familiar i a partir de la sentència es configuren els fets com un tipus de violència. Obre la via a què es denunciïn els fets com un tipus de maltractament, com una violència econòmica.

El Suprem considera que el pagament de la pensió d’aliment és una obligació moral i natural dels progenitors, ja que alimentar als menors és una necessitat i no un desig o preferència.

Recupera a continuació l’entrevista al programa La Ciutat a la lletrada Mieria León:

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat