No s’ha arribat al límit d’aforament de les platges durant el primer cap de setmana d’estiu

Foto: Ajuntament de Calella

En els pròxims dies es podrà consultar al portal municipal quina és l’ocupació de les platges de Calella seguint les indicacions de les autoritats que demanen controlar la presència de banyistes per evitar aglomeracions i el risc de propagació del coronavirus. Si bé s’havia anunciat que estaria disponible pels volts de Sant Joan, aquests dies s’ha aprofitar fer-ne proves i ajustar el sistema que recull les dades de la Platja Gran i la Platja de Garbí, que són les dues zones on es posarà en funcionament. El tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat, Albert Torrent, ha explicat que en cap cas s’ha arribat al límit que faria saltar l’alarma i procedir al tancament de l’accés al litoral.

Les platges de Calella han superat els primers dies d’estiu sense problemes d’aforament. Així ho ha assegurat el tinent d’Alcaldia Albert Torrent a partir de les dades obtingudes del sistema de control que s’està provant perquè estigui disponible públicament a principis de la setmana vinent, a tot estirar. En declaracions a Ràdio Calella TV, Torrent ha dit que el límit se situaria al voltant del 80% de l’ocupació en cadascun dels 8 trams en què finalment es dividirà el litoral calellenc.

No hem arribat mai al 80% d’ocupació en cap zona. Vist això, fins que els hotels no estiguin en marxa amb afluències normals de públic no hi ha ocupacions que ens portaria a estar previnguts per tancar accessos a la platja.

El sistema de control de l’aforament del litoral, desenvolupat per l’empresa Sourcing Integral Services, funcionarà a la Platja Gran i a la Platja de Garbí, però no s’ha pogut estendre a la zona de Les Roques per la complexitat de fer-hi arribar la senyal. Allà, la vigilància es fa de manera visual i se n’encarrega la Policia Local, segons ha explicat Torrent.

A les Roques es fa el control visual per part de les patrulles de la Policia Local perquè el sistema funciona amb wifi i és complicat fer arribar la senyal a les cales. Allà tampoc hi ha problemes d’aforament.

La informació sobre l’ocupació de les platges de Calella estarà disponible en línia a través del portal municipal [calella.cat]. A peu de sorra s’instal·laran unes senyals amb codis QR que t’hi redirigiran directament. També queda pendent la delimitació física de cadascun dels segments del litoral.

A més de penjar l’enllaç, n’hi haurà un altre amb tota la normativa i el protocol que s’ha de seguir (…) Quan tinguem el QR muntarem les senyals que indiquin el principi i final de cada zona, això serà entre finals d’aquesta setmana i principis de la vinent.

El sistema de control de l’aforament que entrarà en funcionament a Calella ha tingut un cost de 17.545 euros. S’ha reforçat la plantilla de platges posant-hi 23 persones en temporada alta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *