Nou intent per desencallar el conflicte del servei d’ambulància

MANI AMBULANCIES

Els treballadors del servei d’ambulància de l’Alt Maresme i Girona confien en acostar posicions i posar fi a la vaga que van iniciar a principis d’estiu, ara convertida en indefinida i total. Temen que la situació s’enquisti però confien en la intermediació del Departament de Salut. La iniciativa l’han assumit ara els Serveis Territorials de la província de Girona, que els ha convocat a una reunió demà dimarts.

El portaveu del comitè de vaga dels treballadors de l’empresa Transport Sanitari de Catalunya ha assegurat que el Departament de Salut ha reconegut les seves reivindicacions i ha corregit, en part, les deficiències del servei. Joan Ramón Rodríguez ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que tenen l’esperança posada en la reunió de demà a Girona.

“Van reconèixer les deficiències en el seu moment, en les reunions convocades per Treball a Barcelona, i van corregir alguns errors. Però a Barcelona no hi tornem perquè els Serveis Territorials de Girona li ha pres el relleu. Esperarem a demà per saber què ens han de dir de nou un cop han parlat amb l’empresa”, ha comentat Rodríguez.

El comitè de vaga no preveu fer noves mobilitzacions ni actes de protesta com el que van realitzar aquí a Calella. Diuen que volen centrar-se en la negociació i en informar als usuaris de les seves reivindicacions per compensar uns serveis mínims excessius i que provoquen que la vaga tingui un impacte testimonial.

“Està tot més que cobert, excepte els serveis de rehabilitació o de consultes externes que es reprogramen. L’afectació és mínima però no convoquem cap altre acte de protesta perquè estem totalment centrats en desencallar la situació”, ha afirmat el portaveu del comitè de vaga.

La vaga indefinida i total afecta a una tercera part dels serveis de transport no urgent amb ambulància. Això representa un total de 300 serveis diaris.

Els treballadors de les ambulàncies agraeixen el suport que han rebut dels grups parlamentaris de la Cup i Catalunya Sí que es Pot.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a Joan Ramon Rodríguez, portaveu del comitè de vaga dels treballadors de les ambulàncies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat