Nou intercanvi d’opinions sobre el procés català al Ple arran de dues mocions

El PDeCAT va presentar una moció sobre la falta d’imparcialitat del Poder Judicial i, juntament amb ERC, una moció amb motiu del primer aniversari de l’1 d’octubre. A la seva votació es va produir un nou intercanvi d’opinions entre els diversos grups polítics, que tenen diverses actituds davant la situació política catalana. Tots ells van destacar, però, el seu rebuig cap a la violència.

El PSC es va abstenir a les dues mocions. En referència a la que reclamava la necessitat d’un referèndum pactat amb l’Estat i exigia la llibertat immediata i el retorn dels polítics catalans, el portaveu del PSC, Josep Torres, va assegurar que el procés és un relat que els socialistes no poden assumir.

Aquesta moció forma part d’allò que anomenem el relat o que anomeneu el relat. Tal com diu Jordi Canal, professor de l’escola dels estudis de París, en el seu llibre “Con permiso de Kafka”, el procés ha estat, des del principi i per damunt de tot, un relat. Aquest relat vosaltres l’heu de continuar fent, però no és el nostre, no el podem assumir. Per exemple, per donar una pinzellada no podem assumir el concepte que es té de poble o ciutadania a Catalunya, perquè quan es parla per aquí d’immensa majoria, estem parlant de dues Catalunyes diferents, jo les veig diferents.

L’alcaldessa, Montserrat Candini, va retreure-li que relat fictici i novel·lat és el que ha fet el jutge Llarena a la querella que ha interposat contra els líders polítics i socials catalans.

La terminologia relat, jo personalment, no la puc acceptar, perquè per mi relat és allò que d’alguna manera o altra, s’escriu però que no hi ha res darrere, és a dir, s’imposa un relat que és fictici. I per una part hi ha 2 milions 250 mil vots i per l’altra part hi ha una querella que allò si que és absolutament novel·lat.

Les dues mocions relacionades amb el procés es van aprovar amb els vots favorables dels partits independentistes. La moció amb motiu del primer aniversari de l’1 d’octubre també va comptar amb el suport d’ICV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *