Nou reconeixement per a Carme Ruscalleda

La Generalitat ha guardonat la xef santpolenca Carme Ruscalleda amb el premi Bite honorífic per la seva contribució a difondre la cultura culinària catalana. El reconeixement s’ha donat a conèixer durant la Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia que s’ha celebrat al TNC i ha presidit el president del Govern en funcions, Pere Aragonès. Ruscalleda ha estat distingida per una trajectòria “excepcional” en el món de la gastronomia, que l’ha convertit en referent “indiscutible” de l’alta cuina catalana i internacional. Va ser la primera xef catalana amb tres estrelles Michelin.

Els Premis Bite i Mos han celebrat la segona edició per reconèixer el paper dels creadors de continguts digitals enogastronòmics que posicionen Catalunya com a destinació de referència a escala mundial.

La xef santpolenca Carme Ruscalleda ha estat guardonada per “la seva excepcional trajectòria en el món de la gastronomia, que l’ha convertit en referent indiscutible de l’alta cuina catalana i internacional”, segons s’ha informat. Ruscalleda va convertir-se en la primera xef catalana en aconseguir 3 estrelles Michelin, un reconeixement que corona dècades d’esforç, dedicació i talent culinari. També se l’ha reconegut per la seva impecable carrera professional, que ha traspassat fronteres recollint elogis i admiració arreu del món.

El premi li ha entregat el president en funcions, Pere Aragonès, qui ha remarcat que la xef és “la millor ambaixadora de la cuina del nostre país” i ha volgut destacat la seva trajectòria “com a professional de la cuina i també com a divulgadora”.

Dins la categoria Bite, que té en compte la divulgació enogastronòmica en un àmbit d’actuació mundial, també ha estat guardonada la lituana Aistė Misevičiūtė amb el premi Best foodie, que distingeix la persona que desenvolupa el millor contingut mundial en l’àmbit enogastronòmic. El guardó Best winefluencer ha estat atorgat a Josep Roca, considerat la persona més influent mundialment en l’àmbit de la creació de continguts enològics. Finalment, el nord-americà Matt Goulding ha estat distingit amb el premi Best food traveller per la creació de continguts gastronòmics relacionats amb viatges.

Pel que fa a la categoria Mos, que té en compte l’àmbit nacional, ha estat premiada la periodista Trinitat Gilbert com a Millor ambaixadora al ser considerada la millor creadora de contingut de la gastronomia catalana. El premi a Millor prescriptor de la cuina catalana ha recaigut sobre Paco Solé, per la divulgació de la gastronomia catalana en els mitjans digitals. Lluís Tolosa ha estat guardonat amb el premi a Millor prescriptor del vi, i ‘Dones del vi’ ha estat distingit amb el premi a Millor col·lectiu per ser l’agrupació amb millor presència digital relacionada amb l’enogastronomia catalana.

Els Premis Bite i Mos són una de les actuacions que impulsa el Govern en el marc de la ‘Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025’, una distinció que, afirma el Govern, ha de servir per posicionar Catalunya com a gran referent mundial de l’alimentació i el turisme enogastronòmic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *