Nou sistema d’avís i recepció de pacients a l’Hospital de Calella

L’Hospital de Calella ha implementat des d’aquest mes de març un nou sistema tecnològic de recepció i avís de pacients per agilitzar la gestió de cues i endreçar el flux d’usuaris. El nou sistema s’ha posat en funcionament, de moment, a les consultes externes, al servei de diagnòstic per la imatge i als gabinets de proves complementàries.

Els pacients amb cita prèvia per a consultes externes, al servei de diagnòstic per a la imatge o els gabinets de prova hauran d’identificar-se quan arribi al centre amb la seva Targeta Sanitària en un dels expenedors que s’han instal·lat al vestíbul de l’Hospital per tal que la màquina els hi doni un tiquet. Aquest els indicarà el seu codi d’identificació i els hi donarà la informació del lloc on han d’esperar per a la seva vista.

Aquesta nova senyalització funciona per un sistema de colors i lletres que identifiquen i diferencien els espais per poder guiar als usuaris al lloc on han d’esperar. El número identificatiu del tiquet es projecta a les pantalles informatives que hi ha distribuïdes per les diferents sales d’espera i la persona deixa de ser cridada millorant així la confidencialitat de les seves dades. A més, l’usuria pot entrar directament a la porta que se li indica.

El nou sistema s’ha implementat als dos hospitals comarcals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Al Sant Jaume de Calella s’han instal·lat un total de 25 pantalles, mentre que a Blanes, 10. Totes estan ubicades entre els passadissos de consultes externes, plantes de diagnòstic per la imatge i proves complementàries.

El projecte de crida de pacients ha anat acompanyat d’un guiatge per colors i lletres perquè l’usuari trobi fàcilment el lloc on s’ha d’esperar i la porta. És per això que s’ha treballat en la senyalització de terra, paret i sostre que ha permès definir i diferenciar els espais i ha representat un canvi en l’estètica de les sales d’espera. A més, també s’ha fet un canvi en la numeració de portes.

Des de la Corporació apunten que el projecte s’anirà ampliant i en pròximes fases es treballarà per incloure’l en altres serveis com hospital de dia o extraccions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *