Nova convocatòria de vaga a la sanitat concertada

Membres de la Marea Blanca protestant el novembre del 2018

Els professionals mèdics tornen a dir prou. Gairebé dos mesos després de l’última vaga que també va afectar als serveis de l’Hospital i el CAP de Calella, el sindicat Metges de Catalunya han anunciat una nova aturada de cinc dies, entre el 18 i el 22 de febrer, per exigir al CatSalut que atengui les demandes dels facultatius de la xarxa sanitària concertada, com sí ha fet amb els de l’ICS. El sindicat assegura que es veuen abocats a tornar a fer vaga per forçar una taula de negociació en la qual s’abordin problemes endèmics del servei com ara una falta de regulació dels descansos o fixar un temps mínim d’atenció per visita als ambulatoris; entre d’altres qüestions laborals i retributives.

Metges de Catalunya es queixa del tracte desigual que l’administració dona als professionals de la xarxa sanitària concertada, amb qui s’han negat a negociar. Xavier Lleonart, president del sector d’hospitals concertats del sindicat, ha assegurat que que la seva voluntat és aconseguir asseure el CatSalut a una taula de negociació i arribar a un acord que permeti desconvocar l’aturada.

Hem estat menystinguts per l’administració i no han volgut negociar amb els facultatius de la xarxa concertada, que també és pública, i no han volgut escoltar el malestar molt majoritari dels professionals (…) Està en mans de l’administració solucionar aquest conflicte i el que demanem és seure i parlar, que no ho han fet fins ara.

Els metges de la xarxa concertada reclamen prestar el servei amb les mateixes condicions que ho fan els dispositius de l’ICS. A nivell retributiu, de condicions laborals i professionals i, recalquen, en definitiva la qualitat assistencial.

El representant de Metges de Catalunya ha exposat un cas de la degradació a què s’està arribant i de la càrrega excessiva que ha portat als facultatius a dir “prou”.

Nosaltres tenim casos de centres petits de comarques on els serveis han de prestar atenció sanitària 24 hores els set dies de la setmana, i que són dos persones. I que la solució és que, de forma rotatòria, facin guàrdies localitzades setmana sí setmana no (…) Fent el paral·lelisme amb els camioners, està absolutament prohibit que condueixin més de 8 hores al dia, però en el cas dels metges val tot. I ja n’hi ha prou, la gent ha dit prou.

La vaga anunciada afectarà més de 10.000 professionals de 53 hospitals d’aguts, 86 equips d’atenció primària, 50 centres sociosanitaris i 25 de salut mental.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *