Nova etapa per als Maduixots: canvi de nom i de seu

Imatge d’arxiu

Els Maduixots encaren el 2022 amb la determinació de donar un nou impuls a l’entitat, que travessa un moment delicat per culpa de la pandèmia. L’assemblea anual de la colla, celebrada ahir a Palafolls, va prendre diverses decisions en aquesta direcció. S’ha votat una nova junta directiva, que l’encapçala una de les persones que va impulsar la creació de la colla al territori, Marc Ruiz, que torna a la presidència amb l’encàrrec de revitalitzar el grup. En declaracions a Ràdio Calella TV, Ruiz ha explicat que una de les principals apostes passa per fixar la seva seu en una nau del polígon industrial de Pineda de Mar.

El nou president dels Maduixots assenyala que el canvi de l’escola Sant Jordi a la nova nau permetrà reforçar la vessant social de la colla.

La junta entrant hem entès que, per revertir la situació, s’havia de donar un nou impuls a la colla i que això passava per tenir un local propi d’assaig i per fer activitats de caire social, com tallers o visites d’escola.

Els Maduixots aprofiten aquesta nova etapa per canviar el nom de la colla i fer que es correspongui realment a l’àmbit territorial que representa, que s’estén al nord de les poblacions de l’Alt Maresme. Ruiz ha recordat que Blanes s’ha incorporat al conjunt de poblacions que denominen “plaça pròpia”.

Adequem el nom al veritable territori d’actuació i també ho hem aprofitat per fer el nom més inclusiu en termes de gènere, passant a denominar-nos Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima.

Marc Ruiz encapçala la nova junta directiva de la Colla mentre que Andrea Almenta seguirà dirigint l’equip tècnic, ara en solitari. La seva candidatura va ser l’única que es va presentar i votar en l’assemblea anual ordinària d’aquest passat cap de setmana en la qual també es va acordar “a contracor” declinar la invitació per participar a les Decennals de Valls del pròxim mes de febrer.

Per a les colles foranies, poder actuar a Valls, que és ciutat bressol dels castells, és com un premi. Però amb les condicions en què estem, tant de pandèmia com internament, sense haver pogut assajar, ha sigut molt difícil prendre aquesta decisió.

Els Maduixots confien que l’evolució de la pandèmia els permeti recuperar la normalitat de la seva activitat, quan a assajos i actuacions, i la consolidació al territori que s’havien treballat i guanyat a pols des de la seva creació, l’any 2013.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.