Nova jornada de vaga dels treballadors al servei de Rodalies de Renfe

La línia de Rodalies de Renfe ofereix avui serveis mínims com a conseqüència de la jornada de vaga convocada pel sindicat de treballadors SEMAF, que protesten pels “incompliments” de la direcció de l’empresa en la posada en marxa del pla d’ocupació. En les hores punta, circulen un 66% dels trens i la resta de la jornada només un de cada tres.
Els usuaris de Calella es prenen amb resignació aquesta nova jornada de vaga a Renfe. La majoria dels enquestats per Ràdio Calella Televisió reconeixen que la vaga els afecta tot i que creuen que potser haurien d’haver anat a l’estació abans per evitar el retard i els problemes.

Nova jornada de vaga en els serveis de Rodalies i Regionals de Renfe, que farà que només circulin un 66% dels combois en les hores punta. És el dispositiu de serveis mínims acordat pel Ministeri de Foment i la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies amb motiu de la convocatòria de vaga del sindicat SEMAF.

Es prestarà entre les 6.00h i les 9.30h i entre les 17.00h i les 20.30h. Durant la resta de la jornada, l’oferta caurà al 33%, només un de cada tres combois que cobreixen normalment els trajectes.

La mobilitat dels passatgers dels trens de llarga distància convencional i d’alta velocitat s’assegurarà amb un servei del 72%, mentre que els serveis essencials d’Avant seran del 63%. Les càmeres de Ràdio Calella Televisió s’han desplaçat avui fins a l’estació de Renfe per copsar l’ambient entre els usuaris.

El sindicat protesta amb aquesta vaga pels “reiterats incompliments” de la direcció de l’empresa en la posada en marxa del pla d’ocupació. Aquesta preveu la sortida de fins a 775 treballadors –la meitat d’ells maquinistes– i la promoció de noves contractacions.

L’aturada d’avui se suma a les dues que es van fer divendres i diumenge de la setmana passada. Els propers dies de vaga són dijous, 16 de juny i els dies 24 i 29 de juny i 1 de juliol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *