[Eleccions26J] Podem Calella es pregunta el motiu del retard de la paga extra de la CSMS

31779-620-282

El partit exigeix transparència a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva a l’hora d’explicar els motius pels quals no es podrà pagar la paga extra de juny als seus treballadors fins el dia 30 de juny i no pas el 22 com els correspon legalment.

Podem Calella fa referència a dos comunicats interns que han rebut els treballadors. Al primer es deia que el retard era perquè el CatSalut no havia fet efectiva la transferència de fons econòmics per fer front a la paga extra de juny. Al segon comunicat intern es deia, tan sols, que la disposició de recursos per poder fer front a la paga extra de juny no serà efectiva fins a finals de mes.

El doctor Felipe Pareja, representant de Podem Calella i metge de l’Hospital de Calella, demana que la Corporació de Salut sigui transparent i exposi ben bé els motius del retard en el pagament de la extra de juny. Pareja: “Ens crida l’atenció que aquí no hi ha transparència en això. Primer es diu una cosa i després una altra. Qui és, realment, el que no diu la veritat. Nosaltres demanem transparència al voltant d’aquest fet concret perquè els treballadors tenen dret a aquesta paga extraordinària, els correspon per llei i s’ho guanyen de sobres. Quina és la raó per al qual no es fa efectiva la paga?

El representant de Podem Calella ha anat un pas més enllà en aquesta demanda de transparència, i vol saber on estan els diners que havien de servir per abonar la paga extra. “On són les pagues extra dels treballadors? Entenem que són en algun lloc, però si en principi CatSalut no ha fet el gir o simplement els administradors de la Corporació no han fet les gestions pertinents, on són aquestes pagues extra? És molt important des del punt de vista de la transparència i sobretot perquè els treballadors tenen necessitats i esperen la paga per poder per fer front a alguna de les necessitats pròpies“.

El doctor Felipe Pareja demana un comunicat de la Corporació de Salut on es donin les raons i els motius que expliquin realment perquè la paga extra no es cobra el dia 22 i que justifiqui la diferència entre els dos comunicats interns. Segons la resposta que es doni, es planteja interpel·lar directament al Conseller de Sanitat de la Generalitat perquè aclareixi si el CatSalut va fer la transferència o no quan tocava, i si la va fer a temps, saber on han anat a parar els diners.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat